Menu

Puljak za MS: Neću koalirati s Kerumom, išao bih na nove izbore

ZAGREB - Uoči lokalnih izbora u svibnju kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak u razgovoru s Andreom Barać za Media servis je predstavio svoj program, otkrio kako planira riješiti goruće probleme u Splitu kao i zašto misli da je upravo on najbolji izbor za gradonačelnika.
Puljak nam je, prije svega, otkrio zašto se uopće odlučio ući u ovu političku utakmicu.

''Split je jedan lijep grad koji je, mi bismo rekli centar svita, koji stagnira već dugi niz godina. Ne razvija se kako treba, naročito je to loše zadnji 12 godina otkad su na vlasi HDZ, Željko Kerum i SDP. Treba jednostavno prekinuti to i ja se nadam, kad građani odluče na sljedećim izborima, da će završiti Kerumova era i da će krenuti nova era razvoja Splita i da postane zaista centar svita''.Drugi po veličini grad u Hrvatskoj bori se sa brojnim problemima, a zašto bi baš Puljak bio najbolja osoba da se s njima uhvati u koštac?

''Ja sam dite Splita koji se u Splitu rodio i veći dio života živio ovdje. Jedan dio života sam proveo u Parizu i Ženevi gdje sam doktorirao i radio, ali sam za svoj život i život svoje obitelji izabrao Split iako sam mogao odabrati bilo koji grad u svijetu. Mislim da imam dovoljno i životnog iskustva i profesionalnog iskustva, znanja, energije želje da zaista to ponudim građanima da od Splita zaista napravimo centar svita''. kada su problemi grada u pitanju, izdvojio je neke čije će mu rješavanje biti prioritet ako pobijedi na izborima.

''Postoje dijelovi Splita koji još nemaju kanalizaciju. U 21. stoljeću drugi grad po veličini jedne europske zemlje da nema kanalizaciju, da nemaju ni dovoljno vode ili da ne mogu čistu vodu. Kvartovi u Splitu imaju problem pakiranja, na što e nije vodilo računa u Splitu u zadnjih 30-ak godina. Grad nije ni dovoljno čist. To su osnovni problemi, a problem čistoće je jednostavno riješiti, problem parkiranja je malo teže riješiti, treba malo duže vrijeme, nekoliko godina''. Jedan mandat nije puno, a puno je obećanja.

''Kad više ne budem gradonačelnik, svi dijelovi Splita će imati kanalizaciju i čistu vodu, sve škole će imati svoje dvorane, nastava će biti u jednoj smjeni, sva djeca će imati topli obrok u školama. Pored toga gradu Splitu i građanima treba vratiti optimizam i zdrave ambicije. Mi smo nekad imali ambicije da budemo centar cijelog ovog područja, da budemo centar Mediterana, da budemo najljepši i najbolji grad u Hrvatskoj. Nažalost te ambicije su se izgubile po putu i ja bih da mi vratimo ambicije i pozitivan duh''.U situaciji da uđe u drugi krug zajedno sa Željkom Kerumom, misli da bi ga vrlo lako pobijedio jer bi bio jednostavan odabir - građanski Split ili nastavak stagnacije. A na pitanje koga od trenutno poznatih kandidata vidi kao najvećeg konkurenta, potaknuti njihovim istraživanjem odgovorio je:

''Ja sam jedini kandidat koji je iz političkog spektra centar-lijevo, to je ono što predstavlja građanski Split i ja mislim da s te strane nemam neke konkurencije. Ja i pozivam ostale političke opcije koje se nalaze u tom dijelu spektra da se zajedno udružimo, zajedno završimo tu Kerumovu eru i da ponovo okrenemo Split prema razvoju koji naši građani zaslužuju''. Na pitanje s kim bi koalirao nakon lokalnih izbora, odgovorio je s kim ne bi.

''Sigurno ne bih s HGS-om i Kerumom ni s HDZ-om jer oni su zaista pokazali da ih nije briga za Split, nego samo za svoje uske interese. A onda bih svima drugima ponudio ponudio program, ponudio ideje i suradnju i mislim da ćemo se relativno jednostavno dogovoriti sa svima onima kojima je zaista stalo do razvoja grada''. Ne biste s HGS-om ni u situaciji da to bude jedina opcija da imate većinu? Ne. Ne bih napravio što je napravio sadašnji gradonačelnik koji je pristao na političku trgovinu. U tom slučaju bismo ponovno išli na izbore''.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam