Menu

Mile Škorić za MS: Vatreni sigurno idu na Euro, a Dinamo će opet osvojiti HNL

OSIJEK - Mile Škorić, legendarni kapetan nogometaša Osijeka nakon punih 14 godina napušta Gradski vrt i karijeru će nastaviti u Kini.

Sa suzom u oku Mile Škorić napustio je Osijek. Punih je 14 godina ovaj rođeni Vinkovčanin igrao za osječke bijelo - plave i rastanak je teško podnio. Posljednji je put Osijekov dres odjenuo proteklog vikenda u utakmici protiv Šibenika. A sada ovaj zahvalni stoper ide prema Kini. Škorić se želio u smiraj karijere oprobati i u nekoj novoj, potpuno nepoznatoj ligi.

"Bilo je jako teško donijeti odluku da napuštam Osijek. Dugo sam se lomio. Prevagnulo je to da se pred kraj karijere okušam u nekoj drugoj ligi", rekao je u razgovoru za Media servis Mile Škorić.

Za Osijek je upisao čudesnih 337 nastupa, a zabio je i 19 golova. Posebno žali što nije dočekao da kao kapetan Osijek povede na travnjak novog stadiona Pampas.

"Žao mi je što neću kao kapetan igrati na otvorenju Pampasa jer stvarno su uvjeti predivni, ali nadam se da ću se na Pampas vratiti u nekoj drugoj ulozi. Za to, mislim da ima vremena", nastavio je Škorić.

Žali naravno i za Osijekovim neuspjehom u ovoj sezoni jer trenutno su treći, ali i za trofejima, jer dok je igrao za Osječane niti jednom nije osjetio veselje pri podizanju pehara.

"Žao mi je što nismo uspjeli osvojiti prvenstvo ili kup dok sam bio tamo, ali se nadam da će to u budućnosti moj Osijek ostvariti", priznao nam je Mile Škorić.

Uvjeren je da je Supersport Prva HNL riješena i da se prvak već zna.

"Može li Hajduk stići Dinamo? Mislim da ne može i mislim da je to sve riješeno i da će Dinamo opet biti prvak", rekao je Škorić.

Sedam je puta Mile Škorić igrao za Vatrene i to će uvijek isticati. Uvijek će reći da su mu to nezaboravni trenuci. Vatreni u subotu protiv Walesa kreću u novi ciklus kvalifikacija, ovaj put za Europsko prvenstvo iduće godine. Za Škorića nema dileme kako će hrvatski nogometaši proći u kvalifikacijama.

"Ne sumnjam da će se Vatreni kvalificirati na Euro. Hrvatska ima puno pravih igrača, punih iskustva i tu neće biti problema", rekao je Mile Škorić.

Što misli, je li odigrao posljednju utakmicu za reprezentaciju?

"Sebe u ovoj situaciji više nažalost ne vidim u reprezentaciji. Idem i u Kinu, tako da jako teško, ali i zbog godina, jer tu su nove, mlade snage. No nikad ne znaš što život nosi. Možda se opet vratim u Europu i zaslužim poziv. To bi bilo jako lijepo", misli Škorić.

Njegova nova igračka sredina bit će Changzhou Mighty Lionsi. Priznaje da o kineskoj nogometnoj ligi ne zna mnogo.

"Prema pričama nekih igrača koji su ranije tamo igrali čuo sam da liga nije laka, da su igrači brzi i "živi". Neće biti lako i bit će potrebno dokazivati se, ali to je dobro, jer ja sam sportaš", zaključio je Mile Škorić u razgovoru za Media servis.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam