Menu

Najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i Europi dio posvećuje Hrvatskoj

ZAGREB - Europa - Park u Rustu, najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i drugi najposjećeniji u Europi kojeg godišnje posjeti oko 6 milijuna gostiju, najviše iz Njemačke, Francuske i Švicarske, posebnu cjelinu posvećuje Hrvatskoj! Park se proteže na gotovo milijun kvadratnih metara i ima preko 100 zabavnih atrakcija među kojima su i adrenalinski roller coasteri te posjetiteljima nudi mogućnost raznih doživljaja u svojih 16 velikih cjelina, izvijestili su iz HTZ-a.
Saznaj više...

HDU poslala apel o zaštiti digitalnog tržišta hrvatske glazbe

ZAGREB - Polazeći od činjenice da su proizvođači fonograma u Republici Hrvatskoj okupljeni u Hrvatskoj diskografskoj udruzi kao strukovnoj organizaciji koja se bavi unapređenjem i razvojem prava proizvođača fonograma te glazbene industrije uopće, a s obzirom na probleme koji se pojavljuju vezano uz primjenu novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, Hrvatska diskografska udruga ujedinjena je u stavovima te je donijela apel o zaštiti digitalnog tržišta hrvatske glazbe koji prenosimo u cijelosti.
Saznaj više...

Marović za MS: Situacija s Credit Suisse se smiruje, a naš bankovni sustav je izrazito stabilan!

ZAGREB - Posljednjih dana u fokusu javnosti su zbivanja u bankarskom sektoru. Sve je krenulo na tlu Sjedinjenih Američkih Država sa dvije banke koje su propale, a bile su vezane uz startupove, no potom je u probleme došla i švicarska banka Credit Suisse. O problemima koje ovo povlači, ali i potencijalnim implikacijama na zbivanja kod nas razgovarali smo s predsjednicom Hrvatske private equity i venture capital asocijacije Mirnom Marović.
Saznaj više...

JANAF-ova konferencija - Sigurnost opskrbe Europske unije energijom apsolutni je prioritet

ZAGREB - Sigurnost opskrbe energijom Europske unije apsolutni je prioritet svih ključnih kompanija na tržištu u dinamičnim geopolitičkim okolnostima današnjice, zaključak je 6. JANAF-ove međunarodne energetsko-naftne konferencije koja je održana danas, 15. ožujka 2023. godine u Zagrebu. U radu konferencije na temu “RePowerEU: Aktualni izazovi europske energetske sigurnosti” sudjelovali su vodeći ljudi svih ključnih kompanija energetskog sektora u Europi i zemalja u okruženju, uključujući energetske i naftne kompanije, regulatore i nevladine organizacije, znanstvenike i predavače te predstavnike akademske zajednice i članove diplomatskog zbora.
Saznaj više...

Green Future Startup Challenge: Predstavite inovativan projekt, prijave do 1. svibnja

SPLIT - Već drugu godinu, početkom lipnja, Green Future organizira konferenciju o ekologiji, energiji i pametnim gradovima u splitskom HNK-u, u sklopu koje će biti održan i Startup Challenge za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja. Osim unosne glavne nagrade, tu je ponovno i Green Communication Awards koje dodjeljuje Infobip za svoje proizvode i usluge u iznosu 100 tisuća eura.
Saznaj više...

Women‘s Weekend: Promjene kreću od nas, a izazovi se rješavaju djelima, a ne riječima

RIJEKA - Mjesto okupljanja, druženja, razmjene iskustava i znanja, otvaranja aktualnih tema iz svih područja te do posljednjeg mjesta ispunjenih dvorana sadržajnih predavanja i panela. Kratak je to rezime prvog regionalnog Women's Weekenda koji je u središtu Rijeke, u osvježenoj hali Exportdrva, okupio više od 800 gostiju, posjetitelja, panelista i predavača. Priopćenje Women's Weekenda prenosimo u cijelosti.
Saznaj više...

Obilježavanje Dana hrvatskog jezika na HKS-u

ZAGREB - „Hrvatski jezik izvan domovine: izazovi u učenju i poučavanju hrvatskoga kao nasljednoga jezika“ naziv je okrugloga stola koji će se u ponedjeljak 13. ožujka u 12 sati održati na Hrvatskome katoličkom sveučilištu.
Saznaj više...

Women‘s Weekend opravdao očekivanja i razbudio Rijeku

RIJEKA - Osim niza inspirativnih predavanja i panela, prva regionalna konferencija Women's Weekend, u potpunosti je opravdala očekivanja Riječana i gostiju iz cijele regije te osigurala obilje smijeha i zabave, kako na panelima, tako i u zabavnim dijelovima programa. Za to su se pobrinule mlade snage hrvatske glazbene scene - predvodnica novog vala mladih glazbenih vokala Nika Turković i jedan od najboljih domaćih muških vokala Damir Kedžo, koji su osigurali odličnu zabavu na partyjima Novog lista u hotelu Hilton te Stiluete u prostoru Exportdrva za više od 800 gostiju pristiglih u Rijeku na Women's Weekend. Druženjima su se odazvali i gradonačenik grada Rijeke Marko Filipović, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, brojni partneri i gosti konferencije, među kojima i saborske zastupnice Sabina Glasovac, Marija Selak Raspudić, Sandra Benčić, kao i Antonija Blaće i Jelena Veljača sa supruzima, Milena Radulović, Dora Martinović, Tara Rosandić i brojni drugi.
Saznaj više...
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam