Menu

HTZ: Odlični trendovi u posezoni, rujan donio poraste u dolascima i noćenjima!

ZAGREB - Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je u rujnu ostvareno 2,5 milijuna dolazaka i 13,5 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 15 posto u dolascima i 4 posto u noćenjima, dok navedeno u odnosu na 2019. predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima.
Saznaj više...

Objavljen program 21. međunarodne PRO PR konferencije

ZAGREB - Pod motom „Nove smjernice, novi izazovi“ objavljen je program 21. međunarodne PRO PR konferencije koja će se sljedeće godine održati u hotelu Mona Plaza u Beogradu. Mina Nazari iz Irana, Dustin Chick iz Južnoafričke Republike, Rafael Llopis iz Španjolske, Alicia Matilda Lubrani iz Italije, Natan Edelsburg iz Amerike, Jonny Bentwood iz Velike Britanije, samo su neka od imena 35 stručnjaka, predavača i panelista koje će sudionici moći čuti u sklopu 21. PRO PR konferencije. Uvodno izlaganje imati će Renna Markson, upravna direktorica vodeće svjetske udruge za odnose s javnošću, Udruga za odnose s javnošću i komunikacije - PRCA (Public Relations and Communications Association).
Saznaj više...

Mladi poljoprivrednici u iščekivanju Agro Start Up konferencije

ZAGREB - U prostorijama Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 24. i 25. listopada, mladi budući poljoprivrednici, studenti iz gradova Zagreba, Požege, Zadra, Splita, Karlovca, Križevaca, Slavonskog Broda, imat će priliku na 7. izdanju Agro Start Up konferencije izložiti svoje viđenje i viziju hrvatske poljoprivrede na panelu pod nazivom „Pogled na poljoprivredu i mogućnosti“ te postavljati pitanja ministrici poljoprivrede Republike Hrvatske mr. sc. Mariji Vučković, čiji se dolazak očekuje i na ovogodišnjoj konferenciji kao i izlaganje. Više detalja donosimo u priopćenju u nastavku:

"U dva dana studente očekuju 4 programske cjeline: „Mladi, poljoprivreda i mogućnosti“, „Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu“, „Strateški koraci hrvatske poljoprivrede“ te „Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu“. Ukupno 17 predavača od kojih će govoriti i pobjednici nacionalnih natječaja „Zlata vrijedan“ te s izbora „Najbolji mladi poljoprivrednik“.

Kako ističe predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić: „Inspiriramo poljoprivredu sedmi put zaredom ove godine u fokus stavlja iskustva mladih hrvatskih poljoprivrednika. Svjesni smo da se mladi ne žele baviti poljoprivrednom i da u tome ne vide zanimanje budućnosti, a s druge strane brojke pokazuju smanjenje ne samo hrvatske nego i europske poljoprivredne proizvodnje. Nove tehnologije, nedovoljna edukacija na području digitalne poljoprivrede moglo bi u bližoj budućnosti dovesti u kolaps poljoprivredu. Imajući u vidu da je više od 60% hrvatske poljoprivrede prema statistici „u rukama“ poljoprivrednika koji su stariji od 60 godina.

Želimo dati mladim poljoprivrednicima mogućnosti da znaju kojim smjerom trebaju ići i na koji način mogu aplicirati i za financijska sredstva.“ Organizatori ove konferencije su agencija Apriori World i Agronomski fakultet Sveučilište u Zagrebu. Ova konferencija je bez kotizacije, a prvi put će uz studente kao gosti biti i učenici završnih godina poljoprivrednih srednjih škola."

Saznaj više...

Legenda audio oglašavanja Van Dijk za MS: Ljudi žele duge audio forme, ako su zanimljive

ZAGREB - U Intervjuu tjedna Media servisa gostovao je Ralph Van Dijk, svjetska reklamna legenda i stručnjak za sonic-brendiranje. Nakon što je sudjelovao na Weekend Media festivalu gdje je održao predavanje na temu 'Love is in the ear', u organizaciji Hrvatskog radijskog foruma, otkrio je u razgovoru s Andreom Marić kolika je moć zvuka, što je zamijetio u audio oglašavanju na hrvatskom tržištu kao i kako se slušateljske navike održavaju na reklamni svijet.
Saznaj više...

Završen 16. Weekend Media Festival, oduševio oko 6 tisuća posjetitelja

ROVINJ - Najbolji Weekend u godini ponovno je oduševio, inspirirao, educirao i zabavio te opravdao titulu vodećeg regionalnog festivala medija, komunikacije, marketinga i širokog područja kreativnog biznisa. Stara rovinjska Tvornica duhana u posljednja je tri dana okupila rekordan broj posjetitelja koji su imali priliku sudjelovati u vrhunskim predavanjima i od vodećih regionalnih i svjetskih stručnjaka čuti sve o aktualnim temama i trendovima današnjice, uz nezaobilaznu dozu odličnog druženja i zabave. Više detalja donosimo u priopćenju u nastavku:
Saznaj više...

Počeo je Weekend.16 - vikend najboljeg regionalnog festivala

ROVINJ - Odličnim partijem i nizom panela i predavanja u ispunjenim dvoranama stare rovinjske Tvornice duhana započelo je 16. izdanje najboljeg Weekenda u godini. Najveći regionalni festival industrije komunikacije, medija i poslovanja, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, ove godine okuplja 200-injak panelista i predavača, vodećih regionalnih i svjetskih stručnjaka. Petak obilježava red zabave, atraktivnih predavanja i panela uz aktualne teme i dinamične promjene u svim područjima kreativnog biznisa.
Saznaj više...
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam