Menu

Donna Vekić za MS: Jako sam sretna što sada tenis igram bez bolova

ZAGREB - Donna Vekić na pravom je putu povratka među najboljih 20 tenisačica svijeta. S najboljom hrvatskom tenisačicom pričali smo nakon što je osvojila turnir u Meksiku što joj je četvrti osvojeni WTA turnir u karijeri.
26- godišnja Donna Vekić opet se smije. Od uha do uha. Najbolja hrvatska tenisačica ima razloga za veselje nakon pobjede na turniru u meksičkom Monterreyu gdje je stigla do svoje četvrte WTA titule u karijeri. U finalu je pobijedila petu tenisačicu svijeta Francuskinju Carolinu Garciu i to nakon dramatičnog meča u kojem je spasila 16 break lopti. Sada protiv Francuskinje vodi 6:4 u međusobnim dvobojima.

"Jako sam sretna s prošlim tjednom jer bio je to stvarno jako dobar turnir za mene. Pet jako teških mečeva sam odradila na jako visokom nivou i stvarno sam ponosna kako sam igrala", rekla je na početku Donna Vekić.

Ulaz u godinu joj je kao iz snova jer ima omjer od 14 pobjeda i samo dva poraza. Igrala je odlično na prvom Grand slamu sezone Australian Openu gdje je stigla čak do četvrt završnice. 23. je igračica svijeta, a samo joj 200 bodova nedostaje da se vrati u TOP 20. Najbolji plasman na WTA ljestvici imala je prije četiri godine kada je bila 19. no prije godinu dana nije bila niti u prvih 100.

"Ovo je definitivno moj najbolji ulazak u sezonu do sada. Zadnje sam dvije godine nakon Australije morala pauzirati nekoliko mjeseci radi ozljede", rekla nam je Donna.

Mučilo ju je stopalo, a pogotovo koljeno koje je i operirala. Dvaput je čak razmišljala prestati s igranjem. Srećom, predomislila se, nastavila se boriti i rezultati stižu. Sada joj je svaki odlazak na trening, a pogotovo na turnir pravo uživanje.

"Stvarno sam jako sretna što trenutno igram bez nekih većih bolova. A to što imam dobre rezultate samo pokazuje koliko sam radila te zadnje dvije godine", dodala je Donna Vekić.

I ne misli stati. Večeras je već u akciji na jakom Indian Wellsu gdje ju čeka Ukrajinka Tsurenko. A dok mi i Donna čekamo njezin povratak u TOP 20 najbolja hrvatska tenisačica Media servisu je čestitala okrugli 20.rođendan.

"Ja sam Donna Vekić i od srca Media servisu želim sretan 20. rođendan", zaključila je Osječanka.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam