Menu

Splitske gradske službe: Sve je spremno za Ultra Europe 2022.

SPLIT - U splitskoj Gradskoj upravi danas je održan koordinacijski sastanak vezan uz predstojeći festival ULTRA Europe kojem su nazočili predstavnici organizatora, gradskih službi i komunalnih poduzeća, žurnih službi te ostalih ustanova i institucija neophodnih za uspješnu organizaciju događaja koji se ovog vikenda održava u Parku mladeži nakon dvije godine pauze izazvane pandemijom.
Svi segmenti organizacije su pokriveni, a hitne službe spremne i u najvećem stupnju pripravnosti. Komunalno i prometno redarstvo imat će produženo radno vrijeme i raditi u koordinaciji s policijom. Turistička zajednica grada Splita u dogovoru s organizatorom provodi kampanju Respect & Enjoy usmjerenu prema sudionicima Festivala, a u cilju održavanja javnog reda i mira. Osim na urednost javnih površina Čistoća je fokusirana i na recikliranje otpada pa će u zoni festivala biti postavljena kompletna infrastruktura za odlaganje, a direktor gradske tvrtke je obećao da će „ujutro do 8 sati sve biti čisto, na vrijeme i reciklirano“.

Za komunikaciju s posjetiteljima Festivala Županijski centar 112 ima osigurane prevoditelje na šest svjetskih jezika. Tvrtka Promet će od četvrtka do ponedjeljka raditi u punom kapacitetu, tehničkom i ljudskom. Parkovi i nasadi su, također, obavili sve pripremne radnje i pojačano će čistiti zelene površine. Organizator je u prstenu oko stadiona, a u dogovoru s predstavnicima susjednih gradskih kotareva napravio raspored kemijskih wc-a. Pojačani nadzor tijekom Festivala najavili su inspektori Državnog inspektorata, Carine i Porezne uprave. Valja napomenuti i da Grad ugostiteljskim objektima tijekom festivala neće produživati radno vrijeme ove godine budući da vikendom ionako mogu raditi do 2 sata.

Joe Bašić, direktor MPG Live, organizatora festivala ULTRA Europe istaknuo je kako će organizacijski sve biti spremno i prije službenog početka festivala te najavio veću kvalitetu produkcije, bolji pristup gostima, veću posjećenost festivala od ijednog do sada održanog u Splitu. Posebnu pažnju organizator će posvetiti stanarima susjednih zgrada s kojima će se susresti večeras.

Povjerenica Vlade za poslove gradonačelnika Splita Mirna Veža izrazila je zadovoljstvo odrađenim, zahvalila za ozbiljnost priprema, pozvala građane na gostoljubivost i strpljenje te sve na maksimalni angažman tijekom festivala ULTRA Europe napomenuvši kako sva događanja tijekom ove manifestacije imaju implikacije na sliku o Splitu.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam