Menu

Održan susret investitora i startupova: Investicije više nisu rezervirane samo za velike igrače, baš svi mogu ulagati

ZAGREB - U organizaciji Zagrebačke burze i digitalne platforme Funderbeam jučer je u Zagrebu u Petom kupeu održano veliko okupljanje hrvatskih investitora, poduzetnika i startupova pod nazivom “Investing in the future”.
Susret je zamišljen kao mjesto gdje će hrvatski poduzetnici i investitori razmijeniti vijesti i učiti o najnovijim trendovima iz investicijske industrije, a ujedno poslužiti i kao prilika da se poduzetnici licem u lice susretnu s potencijalnim investitorima, koji su spremni uložiti u njihove ideje i proizvode. Govornici na susretu bili su i Ivana Gažić iz Zagrebačke burze te Domagoj Boljar ispred Mireta, jednog od najpoznatijih hrvatskih brendova - najekološkijih tenisica na svijetu, koji su upravo zahvaljući grupnom financiranju preko digitalnih platformi lansirali svoj proizvod.

Ognjan Despot, voditelj Funderbeama za srednju i istočnu Europu, ističe kako danas mogu ulagati svi građani jer su početne investicije vrlo niske, a da su ovakvi susreti odlična prilika za promociju hrvatske startup scene, koja u mnogočemu, poput hrvatskog Mireta, može stati uz bok i velikim svjetskim igračima.

“Funderbeam je digitalna platforma koja povezuje startupe i investitore diljem svijeta. Ono što nas razlikuje od uobičajenih investicijskih procesa je to što ulaganja u startupe s potencijalom velikog rasta više nisu rezervirane samo za investicijske fondove i "velike igrače" nego ulagati mogu svi građani u iznosima već od 250 eura. Što se Hrvatske tiče, do sada je na Funderbeam platformi 12 hrvatskih startupa prikupilo više od šest i pol milijuna eura, a ulagalo je više od dvije tisuće hrvatskih građana. Nismo fokusirani na pojedine industrije nego podupiremo svaki poslovni projekt koji ima potencijal rasta i ostvarivanja dobiti za investitore. Tako su u našem portfelju rastuće tvrtke iz raznih područja - od IT-a i obrazovanja do turizma i ekološke proizvodnje “, rekao je Despot.

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze istaknula je da je nužno ulagati u nove generacije tradera. “Zagrebačka burza je suosnivač Funderbeama u RH i za to smo se odlučili u nedostatku novih uvrštenja i privatizacija kod nas. Naša je želja stvarati kompanije koje će jednog dana doći na burzu, ali isto tako imamo za cilj okupiti novu generaciju budućih tradera na Zagrebačkoj burzi”, rekla je Gažić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam