Menu

Ministrica Vučković pozvala mlade da se aktivnije uključe u budućnost poljoprivrede

ZAGREB - Na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu svečano je otvorena 5. jubilarna AgroStart-Up konferencija, koja traje do sutra. Konferenciju je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković uz nazočnost 30-tak studenata i više od 240 online sudionika sa svih hrvatskih veleučilišta i sveučilišta koje se bave poljoprivredom.
Prilikom otvaranja ministrica Vučković je istaknula da je pred hrvatskim mladim poljoprivrednicima velika perspektiva te da ova konferencija inspirira hrvatsku poljoprivredu te je pozvala mlade da se aktivnije uključe u budućnost hrvatske poljoprivrede. Uz ministricu Vučković, svoja izlaganje održala je predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir te Direktorica Europske banke za obnovu i razvitak u Republici Hrvatskoj Victoria Zinchuk. Studentima se obratio i novooizabrani dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivica Kisić.

Ovogodišnja konferencije održava se u četiri tematske cjeline: kako pokrenuti svoj prvi poljoprivredni posao, inovacija u poljoprivredi, podrška mladim poljoprivrednicima/institucije, najbolji mladi poljoprivrednici su među nama. Svoje primjere iz prakse iznijet će i mladi hrvatski poljoprivrednici koji će na konferenciji biti upoznati i s praktičnim smjernicama za početak poljoprivrednog poslovanja i financiranja s čim će ih upoznati Marijana Jurašin iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

"Akademska poljoprivredna zajednica nalazi se pred velikim izazovima, a u budućem razdoblju potrebno je motivirati nove generacije da budu dio poljoprivredne zajednice i da prate programski razvoj novih tehnologija poljoprivrede. Opstanak hrvatske poljoprivrede ovisi o tome koliko ćemo inspirirati nove generacije da se bave poljoprivredom kako u Hrvatskoj ne bi ostala napuštena zemljišta,'' poručio je predsjednik Organizacijskog odbora i utemeljitelj konferencije Danijel Koletić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam