Menu

U tijeku su AGI-jevi NEWS i DJ praktikumi: ‘Izuzetno je dinamično’

ZAGREB - U tijeku je edukacija prve generacije polaznika NEWS praktikuma, kao i druge generacije DJ praktikuma AMM Global Instituta. Provjerili smo kako to izgleda na licu mjesta i prikupili dojmove polaznika.
NEWS i DJ praktikumi odvijaju se paralelno već dva tjedna, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. U prvom dijelu edukacije naglasak je na teorijskom znanju, od općeg znanja o radijskom mediju, preko aktualne tržišne situacije u Europi, do upoznavanja s formatiranim radijskim postajama, objašnjava nam prokuristica AGI-ja, ujedno i jedna od voditeljica praktikuma Anita Šulentić.

‘Moja misija je dodatno ih zaintrigirati za rad na radiju odgovarajući na sva pitanja, ali im i pružiti realnu sliku svakodnevnog medijskog posla. Svaki susret sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela u kojem polaznici vježbaju sami kreirati radijski program. Nakon toga slijedi dinamična rasprava i komentiranje sadržaja kako bi od samog starta sami sebi bili najveći i najbolji kritičari’, kaže Šulentić koja je vrlo zadovoljna onim što su polaznici dosad usvojili i pokazali, njih gotovo 20 koji se educiraju za pozicije radijskih voditelja i newspresentera. No, ono što je najbitnije, zadovoljni su polaznici.

‘Sva su predavanja izuzeto dinamična i nevjerojatno je da se u tako kratkom roku može dobiti toliko informacija s kojima prije nisi bio upoznat. Proširila mi se vizija o radijskom poslu, potpuno je drugačije od onoga što sam ranije mislio’, ispričao je Matko Buvač (NEWS praktikum).

‘Ako si ikad mislio da je radijski posao samo da dođeš i pričaš, onda te svakako ovaj praktikum razuvjeri u tome, postoji pregršt pravila po kojima radio funkcionira. Sva sreća da je naša mentorica stručna u objašnjavanju tako da vjerujem da ćemo biti spremni za rad na formatiranom radiju’, poručio je Davor Cota (DJ praktikum).

Polaznici će uskoro imati priliku i upoznati svoje radijske uzore na nekim od najslušanijih i najmodernijih konvergiranih radijskih postaja u zemlji. Pred njima je izazov pripreme vlastitog showa ili informativnog programa u radijskom studiju.

Za praktični dio NEWS praktikuma zadužena je Ana Smrečki - programska direktorica Media servisa, a za DJ praktikum Ivan Vukušić, radijski i televizijski voditelj.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam