Menu

9. Memorijal Marije Topić ove subote na Jarunu

ZAGREB - Nakon dvije godine u punom sjaju vraća se 9. Memorijal Marije Topić, sportsko-rekreacijski susret Udruge invalida rada Zagreba. Ove subote organizira se druženje uživo i sportsko-rekreacijska natjecanja invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom, u okviru RŠC Jaruna, na otoku Trešnjevka.
Marija Topić bila je višegodišnja i višestruko zaslužna predsjednica Udruge invalida rada Zagreba koja će biti upamćena po gorljivosti kojom je zastupala prava invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom.

"9. Memorijal Marije Topić je još jedna prilika da, nakon dvije godine bez takve vrste okupljanja, iskažemo zahvalnost gospođi Mariji Topić na svoj snazi kojom nas je okupljala, snažila i držala zajedno! Svojim nam je primjerom nebrojeno mnogo puta pokazala koliko su visoki dometi snažna i nesalomljiva ljudska duha. Nadamo se da će i ovogodišnji natjecatelji u sportsko-rekreacijskom dijelu Memorijala u sebi pronaći dio njene životne snage i polučiti dobre rezultate!" - izjavila je u razgovoru za Media servis Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

"Marija Topić je strahovito puno radila i organizirala manifestacije, bavila se poslom oko toga da svi mogu biti upoznati sa pravima koja imaju osobe sa invaliditetom, odnosno invalidi rada. Naša udruga broj oko 7.000 članova, a treća životna dob je. Većina ljudi ima nekoga, međutim dosta ih isto tako nema nikoga i sami su. Strahovito puno znači kada se mogu družiti i pričati, a naročito kad se bavimo sportsko rekreacijskim aktivnostima."

Sudionici Memorijala ponovno, nakon dvije godine, moći će okušati svoju snagu, preciznost i spretnost u četiri aktivnosti - nabaci krug, stolni tenis, pikado i viseća kuglana, dok će moždane vijuge moći zagrijati igrajući šah i belot.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam