Menu

Direktorica TZ Velike Gorice za MS: Petek na Gorice spaja tradicionalno i moderno

ZAGREB - U Intervjuu Media servisa gostovala je direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth. Najavila je najnovije manifestacije u Gradu, pozvala sve zainteresirane da posjete Goricu, te se osvrnula na, sada već prošlu, turističku sezonu.

U Velikoj Gorici sutra počinje dugoočekivana manifestacija Petek na Gorice, druga po redu ove godine. Namijenjena je za sve, starije građane Velike Gorice, koji su već doživjeli svu raskoš sajmova, i svojevrsni način života, ali i za nove generacije. Ove godine, Petek na Gorice, postala je i službena manifestacija koja, ističe Toth za Media servis, spaja tradicionalno i moderno.

"Petek na Gorice ustvari u suradnji s našim gradom nastao je kao nastavak neke velikogoričke tradicije da je petak sajmeni dan u našem kraju iz kojeg evo mi sad želimo stvoriti neku modernu manifestaciju gdje se svi mogu podružiti i pronaći što ih zanima. I ideja cijelog ovog događanja je da naši sugrađani imaju svoju velikogoričku špicu. Mjesto gdje ima bogata ponuda i hrane i različitih drugih umjetničkih predmeta, suvenira, radionica, glazbeni program..."

Naša sugovornica naglasila je i posebnu ponudu koja očekuje posjetitelje ovoga petka.

"U popodnevnom dijelu, moram naglasiti, pripremamo jedan zanimljiv prikaz starog običaja kako su to radili naši djedovi, mi bismo rekli pečenja rakije, a u našem kraju se kaže i paljenja rakije. Znači u petak popodne od 16 na dalje, KUD Dučec iz Mrasena prikazat će prikaz paljenja rakije. Bit će to i prilika za degustaciju."

Ovog tjedna počinje i Gastro Turopolje, tjedan velikogoričkih restorana, manifestacija posvećena hrani i gastronomiji. Tjedan raznolikih turopoljskih specijaliteta, ali i radionica kuhanja. Direktorica TZ Velika Gorica, pozvala je sve zainteresirane, budući da će tijekom tjedna restorana, goste dočekati i promotivne cijene gastro ponude.

"Svaki od restorana koji se prijavio pripremio je jedan prigodni meni s turopoljskim delicijama i naravno kao što je i uobičajeno i prigodnu cijenu za taj specijalni meni koji važi taj tjedan. Znači od petka 6. do nedjelje 15. tjedan restorana u sklopu Gastro Turopolja."

Toth je za Media servis proanalizirala i ovogodišnju turističku sezonu u Velikoj Gorici.

"Velika Gorica kao dio kontinentalne Hrvatske i ove godine broji porast noćenja. Mislim da je kod nas problem što nam eto nedostaje kronično smještaja i hotela. Nadam se da će se budućnosti i ta situacija popraviti. Imali smo različita događnja kroz cijelu godinu u našem gradu, a i zbog blizine zračne luke i ajmo reći poslovnog turizma, u Velikoj Gorici se uvijek traži krevet više."

Direktorica TZ Velike Gorice Maja Toth vjeruje da su, osim turističkih djelatnika i krovne turističke organizacije, zadovoljni i turisti.

"Velika Gorica nije samo ovaj urbani dio, nego i lijepa ruralna okolica. Tu je bogatstvo kulturne sačuvane baštine. Da li je to posjet nekom velikogoričkom restoranu ili izletištu, ima bogata ponuda tako da sigurna sam da svatko pronađe nešto u okviru onoga što ga zanima."

Nakon jesenskih manifestacija u Gorici, Turistička zajednica kreće i s pripremama za ovogodišnji Advent, koji će prema tvrdnjama organizatora, biti bogatiji nego ikada do sada.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam