Menu

Šprem nakon pobjede nad Austrijom za MS: Najvažnije da smo dobili

ZAGREB - Hrvatski rukometaši pobjedom su otvorili kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Pobjedom nad Austrijom 35-29 izabranici Dagura Sigurdssona blizu su vize za Pariz. Sutra je na rasporedu domaćin Njemačka, a u nedjelju Alžir. Gost Intervjua Media servisa bio je legendarni bivši rukometaš, zlato sa Svjetskog prvenstva i olimpijski pobjednik iz Atene, Goran Šprem. Na početku je analizirao utakmicu s Austrijom protiv koje nismo krenuli dobro.

"U drugom poluvremenu počeli smo igrati onako kako bi uvijek željeli. Najvažnije je da smo dobili utakmicu koja je i prije označena kao ključ odlaska na Igre. Dobili smo sa šest razlike, sutra moramo pobijedi Njemačku i plasirati se na OI", rekao je uvodno Šprem.

Ponovno se pokazalo da bez dobrog dana naših vratara teško se mogu očekivati velike stvari.

"Mandić i Kuzmanović dva su mlada vratara koji su prijatelji i budućnost su svjetskog rukometa. Takav par hrvatskih golmana nema nijedna druga reprezentacija i bit će velika snaga Hrvatske", objasnio je Šprem.

Nadamo se da će Hrvatska biti na Igrama ovo ljeto, a što to znači za igrače, odnosno što je to značilo 2004. godine tada mladom Špremu kad je čuo da je na popisu reprezentativaca koji će putovati u Atenu.

"Onog trenutka kad je izbornik Lino Červar pročitao da sam ja na popisu igrača za OI svi moji sportski snovi su se tada ostvarili. To je san svakog sportaša, a sanjati da ćeš biti olimpijski pobjednik je nešto nestvarno i ne možeš ni pomisliti da će se dogoditi. To je vrhunac sportske karijere i nešto svaki sportaš sanja", smatra Goran Šprem.

133 dana je do svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Goran Šprem nedavno se vratio iz glavnog grada Francuske i o narednim igrama kaže:

"Pariz je sportski grad s brdo sportskih objekata, poznatih turnira i događanja koje uz sport imaju. Siguran sam da će Igre biti fenomenalne", rekao je na kraju Goran Šprem.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam