Menu

Sve je spremno za prvi Fusion festival, Vasilj: Ispisivat će se nove stranice glazbene povijesti

SPLIT - Sitno se broji do početka dvodnevnog megaspektakla - festivala Fusion kojim će Split u Parku mladeži u petak i subotu ugostiti najveće i najslušanije hrvatske i regionalne glazbene zvijezde. Da se ovim festivalom ispisuju nove stranice glazbene povijesti sigurni su organizatori festivala koji su na završnoj konferenciji još jednom najavili festival i pozvali na neviđeni spektakl na ovim prostorima.
Nakon Ultre, Split piše još jednu glazbenu priču i to onu Fusion festivala. 16 najvećih hrvatskih i regionalnih zvijezda dolazi u Grad pod Marjanom. U petak nastupaju najslušanije regionalne glazbene zvijezde, a u subotu će domaće zvijezde upotpuniti festival. Da je sve spremno najavljuje glasnogovornik Fusiona Gordan Vasilj.

"Sve smo napravili da bude baš onakko kako smo najavili jedan neviđeni festivalski spektakl na ovim prostorima. Kao što možete vidjeti ovdje iza nas ova glomazna, divovska pozornica prošla je kroz preinake nakon Ultra Europe music festivala i u petak će se upravo na njoj početi ispisivati nove stranice glazbene povijesti na ovom području."

Svi su izvođači na Youtube trendingu visoko rangirani i najslušaniji izvođači posljednih godina, navodi umjetnički direktor Ivan Huljić. Da je publika najveći kritičar i da su se prema njihovim željama birali izvođači, složni su Huljić i Vasilj, a Huljić najavljuje i proširenje festivala iduće godine na još jedan dan.

"Bilo bi vjerojatno i ove godine da nije sve bilo neizvjesno. Kako je prva godina, teško je bilo opisati što će se događati pa smo skratili na dvije večeri. Nismo znali što očekivati na ljeto, zimu kada se događalo, teško se bilo obvezati nekim ljudima, pogotovo ljudima koji bi dolazili iz inozemstva, van regije, ali u cilju je treća večer, u cilju jesu izvođači koji izvan regije. Ako se mene pita, s djela Mediterana. Počeo bih barem s time pa će se širiti dalje."

Da je Split najraspjevaniji grad u Lijepoj Našoj tome je zasigurno dokaz i ovaj festival koji svoja vrata otvara u petak u 19 sati.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam