Menu

Bliže se sedmi Dani medijske pismenosti, ove godine u fokusu su teme od umjetne inteligencije do superizborne godine

ZAGREB - Za manje od tjedan dana započinju sedmi Dani medijske pismenosti, koji donose brojna događanja u nadolazećim tjednima, ali i tjednima nakon. Ove godine u fokus su stavljene razne teme - od razvoja kritičkog razmišljanja, obrazovanja o umjetnoj inteligenciji, do medijske pismenosti mladih u kontekstu superizborne godine.

U okviru Dana medijske pismenosti održat će se brojna događanja - predstave, panel-rasprave, predavanja i radionice u vrtićima, školama, na fakultetima, u knjižnicama, kinima i drugim ustanovama.

​Ustanove i pojedinci koji se žele uključiti u Dane medijske pismenosti i organizirati događanja mogu se prijaviti na njihovoj internet stranici medijskapismenost.hr. Također organizatorima su na internetskoj stranici dostupni obrazovni materijali za radionice i predavanja.

Važan su segment Dana medijske pismenosti obrazovni materijali koji nastaju u suradnji sa stručnjacima, a omogućuju odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i drugim obrazovnim djelatnicima da se informiraju o medijskoj pismenosti i organiziraju radionice s djecom i mladima o brojnim temama kao što su - mrežna sigurnost, prepoznavanje dezinformacija, utjecaj društvenih mreža i influencera na mentalno zdravlje, prikriveno oglašavanje i brojne druge, naglašavaju organizatori.

Na portalu medijskapismenost.hr, središnjem mjestu za medijsku pismenost u Hrvatskoj, dostupno je preko 60 obrazovnih brošura, videopredavanja i kvizova, koji su do sada preuzeti više od milijun puta te ih odgojno-obrazovni djelatnici koriste u radu s djecom i mladima kroz cijelu godinu na satovima razrednika, Hrvatskog jezika, Informatike, kao i za organizaciju tematskih roditeljskih sastanaka.

Do sada je u sklopu Dana medijske pismenosti održano ukupno više od 1830 događanja s više od 100 tisuća sudionika.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam