Menu

Brojni predavači iz svijeta multinacionalnih kompanija, poduzetništva i tehnologije dolaze sljedeći tjedan na LEAP Summit u Zagrebu

ZAGREB - Multidisciplinarna konferencija LEAP Summit 2022 ove se godine održava 12. i 13. svibnja u Zagrebu, u prostorima CineStara u Branimir Mingle Mallu. Ovo je njeno sedmo izdanje, a očekuju se sudionici iz više od 20 zemalja te izlaganja više od 60 inozemnih i domaćih predavača.
Konferencija će se održati na tri različite pozornice: LEAP stage, Ideas & Tech by EEN i Green stage. LEAP Summit ovog će se puta najviše baviti poduzetništvom, održivim razvojem, inovacijama, digitalnim tehnologijama, Zelenim planom Europske unije te startupovima i razvojem karijera. Konferencija se održava u Europskoj godini mladih, a naglasak je upravo na potrebi da mladi prepoznaju svoju važnu ulogu u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije europske budućnosti.

Najavljen je dolazak mnoštva renomiranih govornika, panelista i gostiju te predstavnika tvrtki, start-upova i freelancera koji žele ostati u toku s novitetima, kao i drugih dionika. Popis govornika dostupan je na službenim stranicama LEAP Summita, a jedan od njih je Jaime Ruiz Huescar, stručnjak Europske komisije za e-mobility i smart mobility. Sudionici su između ostalih i Miroslav Varga, Domagoj Jakopović Ribafish, Morana Zibar, Josipa Majić, Zvonimir Matutinović, Lana Jurčević, Damir Ciglar, Puja Chakraborty, Anca del Rio, Ivan Božić, Marijo Žižek, Igor Strejček, Vlatko Tutić i Andrej Ribičić.

Među panelistima su i predstavnici inovativnih tvrtki poput IBM iX, Rimac Technology te Infobip, a tehnološki entuzijasti će svakako željeti poslušati predavanje Elisabette Lamboglia, inženjerke Europske svemirske agencije kao i nastup Lidije Kralj, stručnjakinje za umjetnu inteligenciju i podatke.

Uz predavanja, panele i debate, LEAP Summit kao i uvijek nudi bogat neformalni program s brojnim prilikama za networking te informiranje o novim poslovnim prilikama. Takve će teme uskoro biti aktualne jer se u Hrvatskoj uskoro očekuje 146 investicijskih projekata i 76 reformi u vrijednosti od 6.3 milijarde eura iz Mehanizma za oporavak i otpornost, kao jednog segmenta instrumenta NextGenerationEU.

Događanje je prvenstveno namijenjeno studentima, mladima u potrazi za poslom i profesionalcima u začetku svoje karijere, ali i tvrtkama, start-upima, freelancerima, investitorima, udrugama, sveučilištima i istraživačkim institucijama te predstavnicima vlasti i svima onima koji žele uspostaviti međunarodnu poslovnu suradnju te istražiti nova tržišta.

Generalni partner konferencije LEAP Summit je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, a organizator je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, neprofitna organizacija osnovana s ciljem promicanja poduzetništva i neformalnih edukacija. Detaljnije informacije i besplatne ulaznice možete pronaći na: www.leapsummit.com

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam