Menu

‘‘Ružičasti party točno u podne‘‘ za pomoć oboljelima od raka

ZAGREB - U povodu desete obljetnice dobrotvorne kampanje SNAGA JE U NAMA održan je Ružičasti party točno u podne na kojemu su mnogobrojne poznate osobe pozvale sve građane da se uključe u kampanju i pomognu udrugama Europa Donna Hrvatska za psihološku pomoć oboljelima od raka te udruzi Nismo same za projekt besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju. Više informacija donosimo u priopćenju kojega prenosimo u cijelosti.
Procjenjuje se da u Hrvatskoj živi 170 000 osoba koje su bolovale ili boluju od zloćudnih bolesti, a rak dojke najčešće je sijelo raka u žena u Hrvatskoj. Prema posljednjim podacima, na godinu se otkrije gotovo 3000 slučajeva raka dojke, a umre više od 700 žena. Rak dojke najčešće se pojavljuje u dobi iznad 50 godina, ali može se pojaviti i kod mladih žena.

Prepoznavši veličinu toga javnoga zdravstvenog problema, tvrtka Salvus desetu godinu organizira dobrotvornu kampanju putem koje tijekom listopada od svakoga prodanog određenog proizvoda donira 1 euro udrugama Europa Donna Hrvatska i Nismo same.

Prikupljeno 54.000 eura donacija Zahvaljujući dobrotvornoj kampanji u proteklih devet godina, tvrtka Salvus donirala je gotovo 54.000 eura za žene oboljele od raka, istaknula je Business unit managerica u tvrtki Salvus dr. med. Svjetlana Benčić Colarić na obilježavanju desete obljetnice dobrotvorne kampanje za žene oboljele od raka dojke:

„Rak ne bira, on se može dogoditi svakome. Želimo poslati poruku ženama koje su trenutačno u procesu liječenja da se bore, da ne odustaju jer ima nade. Želja Salvusa jest da budemo uz njih upravo onda kada im je to najpotrebnije, a Solgarov proizvod odabran je zato što ljepota i zdravlje organizma dolaze iznutra”, rekla je dr. med. Benčić Colarić.

Zahvaljujući kampanji SNAGA JE U NAMA, Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna osigurat će dio novca potreban za psihosocijalnu pomoć, rekla je predsjednica udruge doc. dr. sc. Vesna Ramljak:

„Europa Donna Hrvatska već godinama provodi program psihološke pomoći za žene oboljele od raka dojke jer svi smo svjesni činjenice da je psihološka potpora neizostavan dio u procesu liječenja. Ova vrsta pomoći je za naše korisnice besplatna i zato nam je financijska potpora itekako važna. Zahvalni smo tvrtki Salvus, koja je naš dugogodišnji vjeran partner i svojom potporom nam već deset godina omogućuje da neprestano provodimo svoje aktivnosti”, izjavila je doc. dr. sc. Ramljak.

Udruga Nismo same dobivenu donaciju iskoristit će za nastavak projekta besplatnog prijevoza oboljelih žena taksijem na kemoterapiju. Zahvaljujući donacijama do sada je udruga Nismo same bila potpora za 790 žena oboljelih od raka kojima je osigurano više od 26 000 besplatnih vožnji taksijem na kemoterapiju i zračenje, rekla je predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera:

„Čestitamo Salvusu desetu obljetnicu dobrotvorne kampanje za žene oboljele od raka i zahvaljujemo na potpori koju nam neprestano pružate. Naša suradnja je najbolji primjer kako tvrtke mogu aktivno pridonositi društvu i biti partneri u ostvarivanju pozitivnih promjena, što naš inovativni projekt besplatnog prijevoza taksijem ’Nisi sama - ideš s nama!’ svakako jest”, zaključila je Ivana Kalogjera.

Kampanju SNAGA JE U NAMA poduprle su mnogobrojne osobe iz javnoga života, među ostalima, Marijana Perinić, Lucija Lugomer, Mirela Kardašević, Dubravko Šimenc, Denis Ahmetović, Nikola Pokrivač te predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora dr. med. Renata Sabljar Dračevac i predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu Ivica Belina.

Tijekom listopada tvrtka SALVUS će od svake prodane bočice određenog proizvoda donirati 1 euro udrugama Europa Donna Hrvatska za psihološku pomoć oboljelima od raka dojke i Nismo same za projekt besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam