Menu

Turić sa svojim timom testirao novi uređaj za prijenos signala do odašiljača putem IP-a

ZAGREB - Direktor Radio Dalmacije i kreativni konzultant AMM Global Instituta Hrvoje Turić sa svojim timom, a u suradnji s tvrtkom Radiocomm, nedavno je testirao mogućnosti novog uređaja na našem tržištu za povezivanje studija i odašiljača putem IP tehnologije. Evo što su zaključili…
Za stručnjake iz radijske industrije pitanje prijenosa signala od studija do odašiljača iznimno je važno jer utječe na kvalitetu usluge koju isporučuju svojim slušateljima. Stoga se neprestano prate najnovija dostignuća na tom polju.

‘Ako postoji izbor između prijenosa signala putem analogno kompozitnog linka, odnosno MPX linka, ili IP kodera/dekodera, uvijek sam bio na strani linkova. Glavni razlog za tu moju sklonost prvoj navedenoj opciji je ponajviše kvaliteta zvuka, ali nije uvijek moguće imati link vezu’, objašnjava Hrvoje Turić kojemu je pažnju nedavno privukao novi uređaj na našem tržištu - OMNIA MPX NODE pa je iskoristio priliku da se upozna s njegovim mogućnostima.

‘Ako se iz nekog razloga ne može instalirati link za spajanje studija i odašiljača nude se rješenja i putem IP tehnologije, a OMNIA MPX NODE je jedno takvo. Nakon što smo testirali taj uređaj mogu reći da smo zadovoljni njegovim performansama’, kaže Turić i izdvaja što ih je posebno ugodno iznenadilo.

‘Ovaj uređaj preko IP-a šalje puni MPX signal s RDS-om i za to mu treba samo 320 kbit/sec.’

Da bi maksimalno iskoristili prednosti uređaja, Turić preporuča korištenje fiksne IP veze zbog stabilnog buffera. ‘Naš je zaključak da je uređaj gotovo na razini linka po pitanju brzine, ali i kvalitete zvuka. Riječ je o cjelovitom IP rješenju za kvalitetan prijenos signala do odašiljača i udovoljava najvišim radijskim standardima’, iznosi Turić njihove zaključke.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam