Menu

Hrvoje Horvat uoči kvalifikacija za MS: Vjerujem da ćemo odgovoriti svim izazovima

ZAGREB - Gost u Intervjuu tjedna Media servisa bio je izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat.

Nakon Svjetskog prvenstva u Egiptu Horvat je vrlo brzo izabran za nasljednika Line Červara, a samo par dana nakon toga objavio je popis igrača za predstojeće kvalifikacije za OI u Marseillesu. Nažalost već je otpao desni vanjski Luka Stepančić zbog ozlijede Ahilove tetive.

"Naravno da je Luka Stepančić jedan od stožernih igrača. Znamo koliki je bio njegov doprinos na posljednjem Europskom prvenstvu kada smo uzeli medalju. Bez njega neće biti lagano, ali imamo igrače koji mogu odgovoriti tom izazovu i uvjeren sam da oni mogu uskočiti i pokrpati njegovo mjesto", je Horvat za Media servis.

Skoro svaki početak godine veselili smo se s našim rukometašima jer su se redovito s velikih natjecanja vraćali s medaljom oko vrata. Egipat nam nije bio sretan jer Kauboji su ostali bez municije, a posljedično tome i bez borbe za medalje.

"Protiv Japana se odmah vidjelo da nismo pravi, da nismo dobri, rasla je nesigurnost, a kada raste nesigurnost pada i samopouzdanje što se osobito vidjelo u napadačkom dijelu. Nismo se uspjeli pronaći kroz turnir niti u jednoj utakmici i onda je to kulminiralo na kraju u utakmicama s Argentinom i Danskom, jednostavno od tih problema nismo mogli pobjeći. Nadamo se da će nas korona i ozljede zaobići kako bi se mogli okupiti i spremiti za kvalifikacije", rekao je Horvat.

Nakon Argentine Lino Červar je dao ostavku i začudio sve, od navijača pa do Hrvatskog rukometnog saveza. "Ozlijede, bolesti i još puno sitnih faktora okrenulo je priču u lošem smjeru", objasnio je izbornik Horvat.

"Znali smo uoči prvenstva da će zdravstveni karton puno diktirati, ali i tko će se bolje snaći u ekstremnim uvjetima. Pokazalo se i da smo mi reprezentacija koja puno ovisi o publici, nama je emocija jako bitno, a pred praznim tribinama teško je doći do razine na koju smo navikli. Nije nam 'štimala' ni obrana, vjerovali smo da ćemo bar u tom defenzivnom dijelu biti pravi, ali kada ne 'štima' jedan kotačić onda je teško ići prema naprijed", objasnio je Horvat.

Nakon povratka u Hrvatsku Savez je vrlo brzo donio odluku da Hrvoje Horvat, kao pomočnik Červara dalje obavlja izborničku funkciju. Odabran je stožer u kojem više nema dugogodišnjeg fizioterapeuta Damira Kajbe, koji se obrušio na izbornika i igrača Luku Cindrića.

"Ne bih to puno komentirao, sve je rečeno i točno se sve zna. Savez je morao brzo reagirati jer vremena nije bilo puno. Bio sam tri godine s momčadi i najbolje ju poznajem. Veselim se da krenu utakmice, odnosno da krenemo s rukometnim dijelom posla. Moram ponoviti da ne bih želio puno komentirati no, svaki izbornik ima pravo sebi birati stožer i način na koji će raditi", poručio je Horvat.

S nestrpljenjem čekamo polovicu ožujka i kvalifikacije za Olimpijske igre. U tri dana tri utakmice, a samo tri dana reprezentacija će biti na pripremama za ovaj vrlo važan turnir. Otvaramo s domaćinom Francuskom, slijedi dalje jaki Portugal i na kraju Tunis.

"Primarno trebamo voditi brigu o sebi. Sav fokus je trenutno usmjeren na nas. Svaka reprezentacija ima svoju problematiku, ali ja vjerujem da ćemo odgovoriti svim izazovima", rekao je Horvat.

Nogometni izbornik Zlatko Dalić u skoro pa istoj situaciji preuzeo je Vatrene. Reprezentacija je bila potonula, a na kraju znamo kako je završilo.

"Tako da to stoji i u ovoj priči. Jako je malo vremena treba gledati pozitivno i ići s jednom dobrom komunikacijom, čvrsto postavljenim stvarima i onda u tri dana treba probati izvući maksimum", kazao je Horvat.

Za kraj novi izbornik dao je obećanje navijačima.

"Imamo veliku hordu navijača. Hrvatska rukometna reprezentacija dosta je praćena i morat ćemo se dobro iskupiti za ovo Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Mislim da su Olimpijske igre najbolji način da to napravimo", zaključio je Horvat.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam