Menu

Na Croatia.hr objavljeno više od 60 virtualnih šetnji hrvatskim destinacijama

ZAGREB - Turističko-informacijski portal Hrvatske turističke zajednice Croatia.hr kao jedna od najpopularnijih i najposjećenijih mrežnih stranica u Hrvatskoj sada je još atraktivniji, moderniji i sadržajno bogatiji.

Kako navode iz HTZ-a, na portalu su objavljene 63 virtualne šetnje u tehnologiji VR 360 dostupne na četiri jezika, odnosno na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Riječ je o platformi koja korisnicima omogućava gledanje i interaktivno djelovanje u 360-stupanjskom okruženju, odnosno istraživanje destinacija, okolnih mjesta i lokaliteta u visokokvalitetnom virtualnom iskustvu. ‘‘Kontinuirano ulažemo u promociju i kanale komunikacije te držimo korak s modernim trendovima.

Digitalizacija hrvatskog turizma, uz održivost, predstavlja jedan od ključnih strateških smjerova njegova daljnjeg razvoja pa ćemo tako i ovu VR platformu u budućnosti dodatno nadograđivati novim tehnološkim rješenjima, ali i materijalima za nove destinacije i jezične varijant‘‘, izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

‘‘Sustavi takve vrste i njihovo korištenje u promociji omogućavaju korisnicima da dožive destinacije kroz potpuno novi proces i doživljaj. Naime, korisnicima je tako na kreativan način olakšano istraživanje destinacija te je način informiranja o njima ovom tehnologijom dobio novo značenje i dimenziju. Dodajmo kako je ova VR platforma dostupna i na novoj Explore Croatia mobilnoj aplikaciji koja je zamišljena kao dodatni alat i pomoć u istraživanju najboljih turističkih atrakcija, kulturno-povijesnih lokacija te netaknutih prirodnih ljepota. Aplikacija je napravljena u sklopu projekta Hrvatski digitalni turizam - e-Turizam, u sklopu nje se predstavlja šest turističkih proizvoda, dok je poseban fokus stavljen na tri faze putovanja: planiranje, iskustvo i dijeljenje sadržaja‘‘, priopćili su iz HTZ-a.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam