Menu

Staničić iz Zadra: Zakoračili smo prema špici turističke sezone, zadovoljni smo dosadašnjim tijekom

ZADAR - U Zadru je održan Koordinacijski sastanak s predstavnicima turističkih zajednica s područja županije, a tom prilikom izneseni su i najnoviji turistički pokazatelji.
U Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu godine ostvareno više od 9 milijuna dolazaka te 41 milijun noćenja. To je 12 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja nego lani. I u nastavku godine se očekuju dobri trendovi, poručio je iz Zadra direktor HTZ-a Kristjan Staničić, koji je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

"Negdje smo na plus 1, odnosno 2 posto u noćenjima u odnosu na 2019. godinu koja je bila rekordna. Polako smo zakoračili prema glavnoj špici turističke sezone. Ovaj vikend je bio iznimno intezivan još se zbrajaju rezultati oko dolazaka i noćenja. Što se tiče samog srpnja, on je na razini prošlogodišnjih brojki. Dakle, ostavili smo preko 2,3 milijuna dolazaka i 13,5 milijuna noćenja i ja očekujem da ćemo tako nastaviti do kraja srpnja".

I prema najavama s tržišta, ali i svih dionika u turizmu, ovo će biti dobra godina, zaključuju u HTZ-u.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam