Menu

U sklopu akcije ‘‘Korak u život‘‘ dodijeljene stipendije djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

ZAGREB - U sklopu velike humanitarne akcije Korak u život i ove su godine dodijeljene stipendije s ciljem osiguravanja visokog obrazovanja mladim ljudima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kako bi im se pružila prilika za bolju budućnost. Na radost svih stipendista Rotary klub Zagreb Kaptol odlučio je povećati mjesečni iznos stipendija.
Održana je svečana dodjela stipendija humanitarne akcije “Korak u život” koju već petnaestu godinu organizira Rotary Club Zagreb Kaptol. Zahvaljujući velikoj pomoći medija, sponzora i građana prikupljena su potrebna sredstva za stipendiranje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi za akademsku godinu 2022./23. Novost je što je mjesečni iznos stipendije značajno povećan, rekao je predsjednik Rotary Kluba Zagreb Kaptol Marko Husić.

"Veliki uspjeh je upravo u tome da smo osvijestili širu javnost o ovoj problematici i da su se puno drugih organizacija uključile i odlučile pomagati ovoj djeci. Samim time smo mladima iz ove skupine omogućili i više vrsta i mogućnosti za samo stipendiranje. Upravo smo zato i ove godine odlučili potaknuti izvrsnost i podići stipendiju na 400 eura mjesečno sa 1600 kuna dosadašnjih, odnosno maksimalno petogodišnji iznos bit će 24.000 eura po stipendiji."

Na svečanosti je sudjelovao i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te je čestitao ovogodišnjem stipendistima.

"Ova hvalevrijedna akcija "Korak u život" itekako nama daje i nadu i motiv da sve ono što činimo u društvu, posebno za onu djecu koje su bez odgovarajuće roditeljske skrbi, činimo iz vlastitog uvjerenja, s puninom svog srca i naravno s mogućnostima koliko tko može dati da ta djeca ipak svoje korake ne rade sami."

Više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj svake godine završi srednju školu, ali na žalost nema financijske mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja. Nikolina Mikić i Petra Marić rekle su nam koliko im znači ova stipendija.

"Ova stipendija će mi zasigurno olakšati daljnje školovanje i biti poticaj za daljnje obrazovanje, olakšati svakodnevnicu, vrlo sam sretna što sam dio ovog projekta", istaknula je Nikolina.

"Ovo mi znači jedan financijski temelj na koji se mogu osloniti, da se ne moram pribojavati što će dalje biti, tako da mogu slobodno dalje učiti i napredovati", rekla je Petra.

Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina. Do sada je dodijeljeno preko 270 petogodišnjih stipendija s maksimalnim iznosom od 96.000 kuna po stipendiji. Humanitarna akcija "Korak u život" pokrenuta je 2008. godine na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol s ciljem osiguravanja visokog obrazovanja mladim ljudima bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam