Menu

Predstavništvo HTZ-a u Mađarskoj obilježilo 25 godina poslovanja

ZAGREB - Predstavništvo HTZ-a u Mađarskoj obilježilo je 25 godina poslovanja. Hrvatska turistička zajednica je u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera tom prigodom u Budimpešti organizirala event s preko 80 mađarskih i hrvatskih turističkih subjekata te prigodno večernje druženje s najvažnijim mađarskim partnerima.
Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić rekao je za Media servis da je u ovih 25 godina Predstavništvo HTZ-a u Budimpešti imalo snažnu ulogu u pozicioniranju hrvatskog turizma.

“Kolege koji rade i vode Predstavništvo dali su veliki doprinos u afirmaciji hrvatske turističke ponude na ovom za nas vrlo važnom turističkom tržištu s obzirom da Mađari spadaju u top 10 inozemnih tržišta kada govorimo o hrvatskom turizmu.”

Tradicionalno Mađari posjećuju cijelu Hrvatsku, s naglaskom na obalu.

“Posebno treba naglasiti da su ove godine ostvarili oko 600.000 dolazaka, preko 3 milijuna noćenja. Vrlo su blizu rezultatu iz rekordne 2019. Godine. Sigurno je da će Hrvatska ostati njihova najomiljenija turistička destinacija za ljetni odmor. Naša je namjera da i na ovom tržištu Hrvatsku promoviramo kao cjelogodišnju, kvalitetnu i održivu turističku destinaciju.”

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov rekla nam je kako gotovo trećina Mađara svake godine odabire Kvarner za svoju iduću destinaciju.

“Posjećuju Opatiju, Crikvenicu, Krk i Rab. Ovo je bila prilika zahvaliti se na toj vjernosti jer nam tijekom pandemije Mađari bili izuzetno vjerni. Ovo je bila i prilika da prezentiramo ne samo naše sunce, nego sve što se može raditi na Kvarneru i tijekom zime, od zdravstvenog turizma do prekrasnog adventa.”

Direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg za Media servis je dodala kako uz sve napore koje Hrvatska ulaže vjeruje da će naša zemlja na mađarskom tržištu i dalje ostati vodeća inozemna destinacija kada se govori o ljetnom godišnjem odmoru.

“Najveći broj ostvaruje se tijekom ljetnih mjeseci jer su između ostalog i naša najveća dobna skupina koja posjećuje Hrvatsku obitelji s djecom. Ono što nas veseli je porast broja dolazaka i noćenja u mjesecima izvan ljeta.”

Obilježavanje 25. obljetnice hrvatskog ureda u Mađarskoj uveličalo je više od 160 uzvanika, čime je potvrđena važnost sektora turizma koji snažno spaja Hrvatsku i Mađarsku.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam