Menu

Huljić za MS: Glazbena industrija bit će glavni temelj za oporavak gospodarstva

ZAGREB - Nakon pandemijske pauze, normalan način života i zabave se vraća u punom sjaju, a to znači i da se festivali vraćaju na velika vrata u Hrvatskoj. Nakon Ultra Europe Festivala, u Splitu se sprema i novi svjetski glazbeni događaj - Fusion festival.
Splitski Park mladeži 22. i 23. srpnja ponovno će se pretvoriti u jednu od najvećih pozornica u Europi, ovog puta za Fusion festival. Umjetnički direktor festivala Ivan Huljić za Media servis je najavio da će neka od najvećih glazbenih imena nastupati u uvjetima u kojima nastupaju svjetske zvijezde.

"Prvo ljudi su se zaželjeli normalnog života, a onda zabave, pa ćemo im pokušati dati dašak normalnog života i neke lijepe momente uz to. I kako smo birali izvođače? Birali smo ih tako da se svide publici, npr. u prvoj večeri ne možete naći izvođača koji nije bio prvi na YouTube trendingu, a u drugoj večeri su najslušaniji izvođači u posljednjih 15 godina u Hrvatskoj. Ne želimo da publika bude fascinirana, nego želimo da publika samo uživa, to nam je glavni cilj".

Ovakvi festivali su novi vjetar u leđa hrvatskoj glazbenoj industriji, a koliko je ova industrija stradala u pandemijskom razdoblju?

"Mislim da je ljudima već dosadilo slušati koliko su glazbenici stradali, ali vjerujte, s razlogom su se žalili. Bio je to veliki udar i veliki udar na glazbenu industriju, koja je važan faktor kulturnih i kreativnih industrija i bit će važan faktor u obnavljaju svega ovoga što nam se dogodilo, ne nama kao državi, nego cijeloj EU. I mislim da će glazbena industrije biti jedan od glavnih temelja za oporavak".

Nakon Ultra Europe Festivala, Split je domaćin i Fusion festivala. Huljić je prokomentirao za Media servis i koliko ovakvi glazbeni događaji utječu na lokalnu zajednicu i turizam.

"Svi su lokalci svjesni što je Ultra napravila. Split se pretvorio iz jednog tranzitnog mjesta, u mjesto na koje se dolazi i na kojem se ostaje. Nama je cilj proširiti ponudu i potaknuti ljude da dolaze u još širem razdoblju. Nije Fusion jedini festival na koji se dolazi, vidim da se širi generalno slika, a mi želimo biti oni koji će podizati ljestvicu i poticati sve ostale organizatore da podižu svoje ljestvice, jer to je dobro za sve, a onda i za turizam".

​Iako se već kuju planovi i za iduću godinu i pregovora se sa svjetskim izvođačima, Huljić je tajanstven i tek kaže - pred nama je puno godina.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam