Menu

Održana promocija spota Pas sa plastičnim plaštom grupe TBF za film Nine Violić

ZAGREB - "Baci se na pod", dugometražni prvijenac glumice Nine Violić, kreće u hrvatsku kinodistribuciju 23. lipnja. Ova intimna drama prati posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Dok se roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje, šestogodišnji sin svoj svijet gradi kroz igru.
U filmu se isti događaj prikazuje iz tri različite perspektive, tako da gledatelj postupno upoznaje osobne istine svakog člana obitelji. Supruga igra Goran Bogdan, jedan od najistaknutijih glumaca svoje generacije, dok sina tumači debitant Bruno Frketić Bajić. U ulozi tetke pojavljuje se Lee Delong, američko-francuska glumica, učiteljica glume, redateljica, spisateljica i voditeljica radionica kazališnog klauna. Nina Violić potpisuje film kao scenaristica i redateljica te u njemu tumači jednu od glavnih uloga.

"Vodila sam se svaki puta iz perspektive tog lika kojega sam snimala, bavila sam se kompletno režijom psihologije tog lika. Tako sam odlučila Goginu perspektivu snimiti iz ruke, s obzirom na njegovu nervozu, izbezumljenost i potpuni kaos. Svoju sa steady camom, jer sam ja odluku donijela još prije nego što počinje taj trenutak kojim se bavim, jer moja depra je malo mirnija. A malog smo snimali iz dječje perspektive i odlučili smo ga loviti što više u njegovom pokretu".

Pjesmu "Pas sa plastičnim plaštom" iz filma potpisuje i izvodi kultni splitski bend T.B.F., a danas je u Zagrebu održana i promocija spota. Saša Antić otkriva kako je došlo do ove suradnje.

"Mladen je imao skicu te pjesme, samo taj refren i sjetili smo se toga, to je bila neka njegova zezancija, puštao nam je to s mobitela. Palo mi je na pamet da idemo s tim probati, krenuli smo to slagati, Nini se svidjelo, uklopilo se u film".

Nakon hrvatske premijere na Festivalu mediteranskog filma u Splitu film će svoje premijere uz prisustvo redateljice i ekipe filma imati još u Zagrebu na Ljetnoj pozornici Tuškanac 19. lipnja, u Rijeci na ljetnoj pozornici Art-kina Croatia 20. lipnja, u Šibeniku na Tvrđavi Barone 22. lipnja te u Dubrovniku u ljetnom kinu Slavica 23. lipnja. Film nakon toga kreće u službenu kinodistribuciju diljem Hrvatske. Bit će prikazan i u nacionalnom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala od 16.-24.7. te u programu Vukovarskog filmskog festivala od 29.6.do 3.7.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam