Menu

Job Fair proslavio svoj 15. rođendan obaranjem svih rekorda!

ZAGREB - U srijedu i četvrtak, 11. i 12. svibnja, održao se 15. Job Fair. Sportska dvorana Martinovka na ta dva dana zamijenila je svoju primarnu ulogu i postala mjesto susreta 134 poduzeća iz 15 različitih industrija i preko 5 tisuća studenata STEM usmjerenja.
Bogati program u Martinovki Cjelodnevni program uključivao je 129 štandova koje su studenti mogli posjetiti, a veliki dio njih imao je i svoje dodatne aktivnosti u kojima su studenti mogli sudjelovati, npr. isprobati modernu tehnologiju poput VR naočala, natjecati se u zagonetkama ili iskušati svoju sreću u raznim igrama i osvojiti zanimljive poklone. Na pozornici se za to vrijeme također odvijao poseban program. Predstavnici poduzeća razgovarali su o svojim iskustvima kroz 24 talka podijeljena u tri kategorije: Career Switch, What the Tech?! i Recycled Technology.

U sredini prvog dana program je upotpunjen panel raspravom na temu “Kako umjetna inteligencija utječe na naše društvo?” u kojoj su predstavnici iz gospodarske i akademske zajednice otkrili kako je umjetna inteligencija nastala, kako je oni primjenjuju, koji su njeni benefit i što nas čeka u budućnosti tijekom njenog razvoja.

Drugi dan je program začinjen vrućim razgovorom poznatijem kao Hot talk u kojem je sudjelovao Luka Drezga, COO iz Ars Future koji je odgovarao na pitanja iz službene i neslužbene sfere života pritom probavajući jednako ljute umake. Svoju pobjedu odnio je ponosno osvajanjem najvećeg broja bodova do sada. Dio sajma i na FER-u Aktivnosti je bilo i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje se održalo čak 16 radionica koje je ukupno posjetilo preko 300 studenata. Tako su se predstavnici poduzeća i studenti mogli dotaknuti praktičnih zadataka i zajedničkim snagama riješiti rijeđi problem, ali i čuti razna iskustva ljudi iz industrije. Dobra zabava u KSET-u Na kraju prvog dana, predstavnici poduzeća i studenti zabavili su se na Loosen up partiju u Klubu studenata elektrotehnike. Večernje druženje uključilo je ekipno natjecanje u raznim igrama koje su zahtijevale poznavanja stranih jezika, filmova i glazbe, ali i fizičke spreme. Studenti su tako mogli u ležernijem okruženju upoznati svoje buduće kolege koji su studente počastili s čak 14 vrsta besplatnih koktela i 9 vrsta točenih piva. Iz rubrike razno Događaj je popratilo 20 različitih medijskih kuća, a podržalo 4 prijatelja sajma.

Tijekom pripreme sajma kroz pola godine, održano je preko 20 sastanaka organizacijskog tima i razmijenilo preko 20 tisuća poruka na Slacku. Sajam je posjetio predsjednik Zoran Milanović, savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje, gospođa Jadranka Žarković, posebni savjetnik predsjednika Republike za klimu i energiju, gospodin Julije Domac, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, gospodin Hrvoje Meštrić, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba, gospodin Luka Korlaet i domaćin sajma, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, gospodin Gordan Gledec. Prijave su i dalje otvorene!

Od ove godine, studenti se mogu registrirati na službenoj stranici tijekom cijele godine, a životopis za ovogodišnji Job Fair mogu predati do 22. svibnja do kraja dana kako bi poduzećima koja su sudjelovala na ovogodišnjem sajmu njihov životopis postao dostupan.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam