Menu

Najzdraviji vikend očekuje nas i ove godine u Maksimiru

ZAGREB - Treći po redu Festival zdravlja promiče zdraviji način života, a održava se od 20. do 22. svibnja na Vidikovcu u prekrasnom Parku Maksimir pod motom #uspori!
U vikendu punom opuštenog i edukativnog druženja kroz različite besplatne radionice i predavanja, Festival zdravlja na jednom mjestu okuplja stručnjake, nutricioniste, kineziologe i liječnike, kao i sve one koji žele znati kako živjeti zdravije i što promijeniti u svom svakodnevnom životu.

Ključna poruka ovogodišnjeg Festivala zdravlja je #uspori jer ponekad je upravo to ono što nas spašava od stresa i užurbanosti radnog tjedna, zato ćete se već u subotu ujutro moći priključiti radionici nordijskog hodanja i naučiti pravilno disati. Odmah nakon poslušajte vodeće zagrebačke pulmologe na panel diskusiji “Živjeti punim plućima” powered by Pliva i obavite besplatne konzultacije s liječnicima na temu zdravlja dišnih puteva i alergija. Prekomjerna težina i debljina sve su veći problem našega društva zato obavezno svratite do štanda Croatia poliklinike na besplatno savjetovanje za prevenciju prekomjerne tjelesne mase, dok se na štandu Belupa možete priključiti besplatnom nutricionističkom savjetovanju i analizi sastava tijela.

Novost ove godine su i brojne radionice za trudnice i roditelje, pa će tako “Malu školu dojenja” održati poznata doula Una Pašić Gregović, a radionicu bebonošenja Iris Božić. U nedjelju je organiziran i babywearing fitness, a nosiljke za mame i tate osigurat će ekipa iz najnaj.eu i Ergobaby. Ako šetajući kroz Maksimir osjetite neodoljive mirise, vjerojatno ste u blizini bio&bio štanda gdje se uvijek fino i zdravo kuha!

U subotu će poznata food blogerica Doris Valković (@foodoris) pripremiti brza i zdrava jela i slasne deserte, a u nedjelju poznata glumica Anita Matić Delić (@glumicapakuha) sprema osvježavajuću salatu s jagodama. Oba dana očekuju vas i slatka iznenađenja, ali i energy break powered by Herbalife Hrvatska. U nedjelju se pridružite jutarnjem psihofizičkom treningu s vijačom i saznajte kako biohakirati svoj organizam na panelu “Život počinje u četrdesetoj,” powered by Farmacia sportsko savjetovalište. Jedna od tema bit će i kardiovaskularne bolesti, koje su vodeći su uzrok smrti u svijetu, a dobra vijest je da sami možemo znatno smanjiti rizik od bolesti srca i krvnih žila. Kako, saznajte na panelu “Zdravo srce- dug život” koji donosi Croatia poliklinika.

Ove godine poseban naglasak stavljen je na mentalno zdravlje tako da ćete u nedjelju slušati zanimljiv panel ‘Kako si?’ u društvu prof. dr. sc Nataše Jokić Begić, kojeg donosi Bipa kroz njihov projekt #Prekrasnaiznutra.

Također, Grad Zagreb omogućio je svim roditeljima i mladima savjetovanje i sve potrebne informacije vezane uz mentalno zdravlje u sklopu pop- up Centra za zdravlje mladih. Detaljan raspored svih događanja provjerite na www.festivalzdravlja.hr i na službenoj FB i IG stranici.

Brojne besplatne radionice, paneli, konzultacije s liječnicima i pokloni za posjetitelje obilježit će ovogodišnji Festival zdravlja, zato se sljedeću subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja, družimo na najzdravijem vikendu u Maksimiru!

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam