Menu

Otkrivena imena svih izvođača osmog izdanja festivala ULTRA Europe

SPLIT - Ni manje od mjesec dana nije prošlo od najave da se festival ULTRA Europe napokon vraća u Split, a iz ove tvornice nevjerojatne zabave i jedinstvenog iskustva već stiže još jedna sjajna vijest! Organizatori napokon mogu otkriti prvih dvanaest zvjezdanih imena koji će nastupiti na Parku Mladeži, od 8. do 10. srpnja 2022., stoji u priopćenju festivala ULTRA Europe koje prenosimo u cijelosti.
"Abecednim redom to izgleda ovako - Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Joseph Capriati, Martin Garrix, Nina Kraviz, Oliver Heldens, Richie Hawtin, Tiësto, Timmy Trumpet i Vini Vici. Sudeći po najavljenim imenima, Hrvatska se sprema na još jedan pravi glazbeni spektakl, a kako bi osmo izdanje opravdalo sva očekivanja, organizatori najavljuju brojne produkcijske novitete i lineup koji će nadmašiti sve prethodne po kvaliteti i veličini. Svemu tome u prilog govori i podatak da su ulaznice faze TIER 1 rasprodane u rekordnom roku, a otišle su u više od 55 zemalja svijeta, čime festival potvrđuje status pravih glazbenih “Olimpijskih igara“.

Glavna splitska pozornica ugostit će najveće zvijezde današnjice, a to je svakako Martin Garrix. Riječ je o uistinu posebnom mladiću koji je uspio zasjesti na prvo mjesto ljestvice najboljih DJ-a svijeta tri godine zaredom, a vijest o njegovom povratku na festival ULTRA Europe zasigurno će odjeknuti diljem svijeta i potaknuti sve one koji su možda još uvijek neodlučni, da već danas kupe svoje ulaznice i krenu u pustolovinu života. Na sceni je od 2013. godine, a svoj streloviti put ka vrhu započeo je baš na splitskoj ULTRI, afirmiranjem mega himne “Animals“, koja danas ima preko milijardu pregleda.

Armin van Buuren na tronu je elektroničke scene već godinama, a i ove je godine u TOP 3 najbolja DJ-a svijeta. Teško je u nekoliko rečenica opisati sve što je ovaj Nizozemac dao elektroničkoj glazbi i njezinoj popularizaciji u cijelom svijetu, ali ono što je sasvim sigurno je da će njegov izlazak pred publiku i nastup na Parku Mladeži, biti jedan od najočekivanijih i najposjećenijih. Prvi put na ULTRA Europe stiže velika australska senzacija Timmy Trumpet. Kao vrsni višestruko nagrađivani i platinasti glazbenik, DJ, autor i producent, osvojio je srca obožavatelja diljem svijeta, a gotovo ne postoji festival na kojem se nije pojavio. Ovaj karizmatični glazbenik je nesumnjivo jedan od najeksplozivnijih izvođača na glazbenoj sceni, a njegov prvi singl “ Freaks“, kojim je ušetao na velika vrata, ostvario je više od pola milijarde streamova te dominirao ljestvicama u diljem svijeta. Poznat je po pamtljivim festivalskim EDM melodijama, od hardstylea do electro-housea i popa, a sve to, naravno, upotpunjeno njegovim sviranjem trube uživo.

Ovogodišnji povratnik je i Tiësto, nagrađivani Grammy umjetnik, međunarodna ikona s platinastim certifikatom, DJ i producent te jedini umjetnik koji je ikada nosio titulu "Najveći DJ svih vremena" prema Mixmagu, "#1 DJ" prema Rolling Stoneu i "The Godfather of EDM", kako ga je proglasio Billboard. S više od 36 milijuna prodanih albuma, 8 milijardi streamova i društvenom platformom s publikom koja prelazi 30 milijuna obožavatelja diljem svijeta, nastavlja revolucionirati plesnu glazbu. Posljednji nastup u Splitu bio je 2017. godine, a dolazi na krilima nedavnih uspješnica poput “The Motto“ u kojoj surađuje s Avom Max, “Don't Be Shy“, koja ima preko 125 milijuna pregleda, a u kojoj surađuje s Karol G te hita “The Business“, koji je najavio njegov povratak na sam vrh scene." Listi imena koja godinama dominiraju scenom svakako pripada i Alesso.

Ovaj je Šveđanin jedan od miljenika domaće publike, a svoj je uspjeh postigao spajajući progresivni house s popom i stvarajući svjetske hitove u suradnji sa širokim rasponom umjetnika. Posljednja suradnja ovog hit-makera je s jednom od najuspješnijih pop zvijezda Katy Perry, a njihov će singl, pod nazivom "When I'm Gone", biti objavljen u srijedu, 29. prosinca, na streaming platforma diljem svijeta.

Osnivač Wall Recordingsa Afrojack također će se vratiti na glavnu pozornicu, nakon svog hipnotičkog glavnog nastupa na festivalu 2019, a stiže još jedan Nizozemac Olivera Heldensa te već dobro poznati izraelski duo Vini Vici. Pozornica RESISTANCE kreće s vrlo jakom postavom. Adam Beyer već je dobro poznat publici ovog festivala, a riječ je o underground ikoni, DJ-u i producentu sa sjedištem u Stockholmu. Rijetki su glazbenici koji su toliko prisutni, dugotrajni i cijenjeni u svijetu techna kao on. Bilo da je riječ o festivalskim glavnim pozornicama, cijenjenim klupskim nastupima ili globalnom radijskom eteru, Beyerova mantra je relativno jednostavna: poštovanje prema zvuku, očuvanje integriteta i postepeno pomicanje granica. Ruska izvođačica Nina Kraviz žensko je pojačanje ovogodišnjeg izdanja, a nakon više od desetljeća prisustva na sceni kao DJ-ica, producentica, pjevačica i tekstopisac, ne pokazuje želju za povlačenjem sa samog trona.

Ove se godine vratila sa singlom 'Skyscrapers', a nedavno je izbacila i singl “This Time“, s kojim će zapaliti ovogodišnji program RESISTANCE. U prvoj su fazi najavljeni i Joseph Capriati i Richie Hawtin, a uskoro će njihovim imenima biti pridodano još puno sjajnih imena glazbenika. Ulaznice faze TIER 1 rasprodane su u rekordnom roku, a otišle su u ruke najvećih fanova u više od 55 zemalja svijeta. Trenutnih TOP 10 zemalja prema broju prodanih ulaznica su Španjolska, Norveška, Hrvatska, Velika Britainija, SAD, Njemačka, Švedska, Nizozemska, Francuska i Kanada.

U prodaju su puštene ulaznice faze TIER 2, a mogu se kupiti na službenoj stranici https://ultraeurope.com/tickets/festival/ i stranici www.travel2ultra.com. Cijena trodnevne GA ulaznice sada iznosi 149€ dok će svi oni koji su spremni na posebno VIP iskustvo morati izdvojiti 369€. Premier Destination Music Festival za svoje osmo izdanje priprema i brojna osvježenja te iznenađenja kako bi doživljaj bio još posebniji i potpuniji.

Nastupe pojedinih izvođača pratit će specijalna te vrlo zahtjevna produkcija koja će cjelokupno iskustvo posjetitelja na cijelom prostoru Parka Mladeži podići na jednu novu razinu. Ovo je samo početak razvoja Parka Mladeži u jedno od najprepoznatljivijih prostora za velika događanja u Hrvatskoj, kojih će u budućnosti sigurno biti još puno. Također, kako bi svi posjetitelji bili sigurni, cijeli će se program odvijati u skladu sa svim važećim mjerama vezanim uz Covid-19 te u koordinaciji s lokalnim vlastima. Mastercard je korisnicima Mastercard® i Maestro® kartica osigurao pravu blagdansku pogodnost te omogućio 10% popusta pri kupnji trodnevnih karata. Navedeni popust će se moći iskoristiti tokom 48 sati odnosno 23. i 24.12. 2021. godine. Beskontaktne i standardne Mastercard i Maestro kartice su i službeno sredstvo plaćanja na festivalu. Sve informacije o festivalu, osim na službenoj stranici www.ultraeurope.com, mogu se pronaći i na Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu, gdje će u narednim danima biti predstavljena brojna ovogodišnja iznenađenja te noviteti. Popis svih lokacija, partyja i cijene ulaznica se mogu pronaći na poveznici: https://ultraeurope.com/tickets/festival/ RASPORED DOGAĐANJA DESTINATION ULTRA 2022: 7. srpnja - Destination ULTRA Opening Party, Split 8-10. srpnja - ULTRA Europe, stadion Park Mladeži, Split 11. srpnja - Brač Regatta, 585 Clubu, Bol, Brac 12. srpnja - ULTRA Beach, Carpe Diem Beach Clubu, Pakleni otoci, Hvar 12. srpnja - RESISTANCE Hvar, Carpe Diem Beach Clubu, Pakleni otoci, Hvar 13. srpnja - Destination ULTRA Closing Party, tvrđava Fort George, Vis"

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam