Menu

Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 14 novih kamiona

ZAGREB - Vozni park Hrvatske pošte je 16. studenog 2021., unaprijeđen s 14 novih kamiona marke Iveco za prijevoz pošiljaka na dužim i kraćim udaljenostima. Na primopredaji su nazočili predstavnici Uprave Hrvatske pošte, predsjednik Uprave Ivan Čulo i član Uprave Josip Udiljak, kao i direktor tvrtke Benussi, Silvano Benussi sa suradnicima, stoji u priopćenju Hrvatske pošte koje prenosimo u cijelosti.

"Nabavljeno je 10 teških kamiona Iveco S-WAY nosivosti 14 tona i 4 srednje teška kamiona Iveco Eurocargo nosivosti 5 tona. U njihovu nabavu uloženo je 12,5 milijuna kuna, a vozila su osigurana leasingom s punim održavanjem u trajanju 5 godina.

Model S-WAY, koji može vući i prikolicu, koristit će se za prijevoz na većim međugradskim udaljenostima, primjerice Zagreb - Split ili Zagreb - Osijek, dok će se kamioni Eurocargo upotrebljavati za prijevoz unutar gradova i na kraćim međugradskim relacijama. Novi kamioni bit će locirani u Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu i Osijeku.

U voznom parku Hrvatske pošte trenutačno ima 54 kamiona različitih veličina i nosivosti, a 14 novonabavljenih kamiona zamijenit će slična vozila iz 2009. i 2013. godine. Zamijenjena vozila iz 2013. godine u prosjeku su prešla 615.000 kilometara. U skladu s Razvojnom strategijom Pošta2022. i njezinom odrednicom razvoja temeljnog poslovanja Hrvatska pošta nastavlja osuvremenjivati svoj vozni park nabavom vozila koja manje onečišćuju okoliš i omogućuju učinkovitije obavljanje poslova transporta pošiljaka i ostalog tereta.

Sadašnji vozni park Hrvatske pošte ima 1345 motornih vozila, 1530 motocikala, 158 bicikala, 121 električni bicikl, 40 električnih četverocikala i 26 električna mopeda. Vozila godišnje prijeđu 47,5 milijuna kilometara, a prosječna starost vozila je tri godine. Novi kamioni, pogonjeni najmodernijim dizelskim motorima, opremljeni su svim potrebnim suvremenim sustavima i naprednom tehnologijom, ergonomičnim i udobnim kabinama, motorima koji se odlikuju smanjenom potrošnjom goriva, kao i manjim troškovima održavanja te udovoljavaju vrlo strogim Euro VI ekološkim normama emisije štetnih plinova."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam