Menu

Predstavljanje Maritimnog inovacijskog klastera u Opatiji

OPATIJA - Udruga Maritimni inovacijski klaster (MarInn) je najavila kako će biti okosnica razvoja maritimne industrije u Republici Hrvatskoj. Razvojem i širenjem klastera sam Kvarner i Hrvatska, ističu, pozicionirat će se kao centar izvrsnosti za razvoj novih tehnologija i pametnih vještina.
Maritimni inovacijski klaster služit će kao platforma za pripremu projekata istraživanja i razvoja, kao i razvoj istraživačke infrastrukture s ciljem jačanja konkurentnosti i inovativnosti pomorske industrije putem umrežavanja svih relevantnih čimbenika javnog, privatnog i znanstveno-istraživačkog sektora u okviru lanca vrijednosti maritimnog sektora i srodnih industrija.

Prioritetna područja klastera bit će nove tehnologije, čiste tehnologije, plovila budućnosti, digitalna transformacija, razvoj jedinstvene, bespilotne i autonomne platforme te razvoj pametnih vještina.

Maritimni inovacijski klaster (MarInn) će se predstaviti u ponedjeljak 15. studenoga 2021. godine u Opatiji, u hotelu Ambasador s početkom u 12.00 sati.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam