Menu

Obljetnica pete godine portala medijskapismenost.hr

ZAGREB - U lipnju 2016. Agencija za elektroničke medije i UNICEF s partnerima su pokrenuli portal medijskapismenost.hr, koji je ubrzo postao središnje nacionalno mjesto za sve teme vezane uz medijsku pismenost. O interesu građana i važnosti ovih tema govore i podaci o pola milijuna posjeta portalu samo u 2020. godini te ukupno više od 435 000 preuzimanja obrazovnih materijala i video lekcija namijenjenih organizaciji radionica u vrtićima te osnovnim i srednjim školama - uživo ili u sklopu mrežne nastave, stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.
"Peti rođendan portala medijskapismenost.hr obilježit će se online događajem pod nazivom "Važno je kako se osjećaš s obje strane ekrana" u četvrtak, 10. lipnja od 11 sati do 13 sati. O postignućima portala govorit će glavna urednica Ana Dokler, a u ime osnivača Robert Tomljenović iz Agencije za elektroničke medije i Marin Ilej iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Nakon toga slijede predavanja na temu medija i mentalnog zdravlja, koja je bila u fokusu i ovogodišnjih Dana medijske pismenosti.

U suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške, dr.sc. Mona Bekkhus, izvanredna profesorica razvojne psihologije na Sveučilištu u Oslu i istraživačica u Istraživačkom centru Promenta predstavit će rezultate istraživanja "Mentalno zdravlje adolescenata tijekom pandemije COVID-19 - Usamljenost, prijatelji i društvene mreže" koji pokazuju kako su različite vrste digitalnih i osobnih socijalnih interakcija povezane s usamljenošću i mentalnim problemima kod adolescenata tijekom ograničenja zbog pandemije. O tome kako medije i tehnologiju možemo koristiti za promicanje dobrobiti djece i mladih govorit će doc.dr.sc. Miranda Novak iz Laboratorija za prevencijska istraživanja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

„Raduje nas što iz godine u godinu raste interes za razvoj medijske pismenosti, a posebno velik interes odgojitelja, učitelja i nastavnika za naše edukativne materijale koje svake godine, u suradnji sa stručnjacima, dopunjavamo novima te ih je sada na portalu dostupno 28. Peti rođendan portala obilježit ćemo zanimljivim online događajem te pozivamo sve, a posebno odgojitelje, nastavnike, stručne suradnike, knjižničare i roditelje koji žele naučiti nešto novo, da nam se pridruže“, kazala je Ana Dokler, glavna urednica portala medijskapismenost.hr."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam