Menu

Vatreni se vratili u domovinu, građani za MS: Ovo je srebro, a oni su naši zlatni dečki Istaknuto

ZAGREB - Vatreni su se iz Rotterdama vratili okićeni srebrom s Lige nacija. Iako nije bilo organiziranog dočeka, na zagrebačkom aerodromu su ih dočekali deseci gorljivih navijača. Sve je pratio naš Sven Tubak koji će nam otkriti kakvi su dojmovi našeg izbornika, ali i fanova.

Ponos i srebro zlatnog sjaja - tako ukratko možemo rezimirati dojmove navijača koji su dočekali Vatrene. Njih stotinjak strpljivo je čekalo, a potom su ugledali naše igrače i izbornika.

Senatori reprezentacije poput Modrića, Perišića i Kovačića nisu stigli u metropolu, već su direktno otišli na zasluženi odmor. No Broz, Livi, Vida i ostali mahnuli su navijačima, fotografirali se te se zaputili prema autobusu. Ipak, vidljivo je da ih je poraz u finalu Lige nacija pogodio, mnogi su izgledali utučeno što ne iznenađuje s obzirom da su junački pali u lutriji jedanaesteraca.

Poslušajmo što je o svemu rekao izbornik Zlatko Dalić, ali i što su mi rekli ponosni građani.

"Tužni smo, ali i ponosni na Hrvatsku, na reprezentaciju, na igrače koji su napravili veliku stvar. Rekao sam im da moraju biti ponosni na ovih pet godina, oni su u tuđu državu doveli 35 tisuća Hrvata, što je najveći broj Hrvata na jednoj nogometnoj utakmici u povijesti."

"Utakmica je bila fenomenalna, srebro je tu, ali oni su naši zlatni dečki. Mi smo ponosni. Došli smo ih dočekati, sinu ispuniti želju, a i mama je vatreni navijač."

"Došao sam dočekati Vatrene da im dam podršku. Poraz je tu, ali ponosan sam."

"Bila je teška utakmica i smatram da su se dobro nosili s tim s obzirom a potrošnju. Srebro je opet zlatnog sjaja."

Neizostavno pitanje bilo je ono o ostanku kapetana Luke Modrića. On je svoju odluku već donio, ali ju još nije javno obznanio. Navijači su složni - Luka treba odigrati još EURO iduće godine. Dalić pak poručuje da je kapetan zadužio hrvatsku reprezentaciju.

"Luka će sam odlučiti. Jučer mu je bilo jako emotivno, žao mi je zbog njega što nismo osvojili taj pehar. Osobno mislim da nam treba, da ova generacija još nije dovršila posao, tako da će nam Luka trebati, ali on će sam donijeti odluku i objaviti sve."

"Baš sam o tome razmišljala sinoć, nadam se ne odlazi i da će na EURU pokazati još."

"Kako god bilo, to je prvenstveno njegova odluka. Svaki navijač želi da Modrić ostane."

"Ja bih voljela da ostane, ali to je njegova odluka. Ipak je on naš Luka Modrić - moj najdraži igrač."

​Pred Lukom i igračima je sada zasluženi odmor, a reprezentacija se u rujnu vraća u akciju. Toliko od mene iz zagrebačke zračne luke.

Zadnja promjenaČetvrtak, 22. veljače, 2024. - 12:57
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam