Menu

Igor Jovićević za MS: Stvarno ne znam kako dalje, rizik je velik

VARŠAVA - Ukrajinski Šahtar bio je na korak od velike senzacije u nogometnoj Ligi prvaka. Protiv euro prvaka Reala iz Madrida vodili su 1:0 do sudačke nadoknade, ali Modrićeva se momčad ipak spasila. Znalački Ukrajince ove sezone s klupe vodi hrvatski stručnjak Igor Jovićević.

Zagrepčanin Igor Jovićević od utjecajne je španjolske Marce proglašen "igračem" utakmice između Šahtara i Reala, iako nije igrao već sjajno vodio ukrajinsku momčad do boda protiv euro prvaka. Ovaj je Zagrepčanin sa 17 godina transferiran baš u madridski klub. Nije za A momčad kraljevskog kluba odigrao niti minute, ali je u glavnom gradu Španjolske ostavio trag. A sada, mnogo godina kasnije baš je protiv "svog" Reala ispisao najljepšu priču svoje dosadašnje trenerske karijere.

"Možemo biti ponosni na prezentaciju momčadi. Mislim da su igrači dali sve od sebe, karakterno i taktički da smo odigrali zrelo. Protiv najboljeg smo kluba na svijetu igrali bez straha, kroz posjed lopte, stvarali smo šanse...Mislim da možemo biti ponosni i da smo ukrajinski narod učinili ponosnim", rekao je Igor Jovićević za Media servis.

A ponosni su i Jovićevićevi prijatelji u Ukrajini, Španjolskoj i Hrvatskoj. Cijelo jutro mladi hrvatski trener dobiva čestitke na mobitel. Zovu ga poznati i nepoznati. Jovićević je ponosan na svoje nogometaše, ali ostaje žal za pobjedom jer madridski je klub do boda stigao u posljednjim sekundama meča odigranog u Varšavi.

"Mi smo mogli osvojiti bod i da nismo pokazali ništa, ali to bi bila drugačija slika, no mi smo bili bolji od protivnika", rekao nam je Jovićević. Nakon meča hrvatskom je stručnjaku čestitao i trener Reala Carlo Ancelotti.

"Stisnuo mi je ruku i rekao mi da smo zaslužili pobjedu i da smo bili bolji. To mi je jedan od najvećih komplimenata od jednog od najvećih stručnjaka u ovom trenutku", nastavlja Jovićević.

Nakon četiri odigrana kola među nogometnom elitom ukrajinski Šahtar je na trećem mjestu skupine F s pet bodova. Real je prvi s deset, slijedi Leipzig sa šest, a posljednji je škotski Celtic koji ima bod. Rezultati ukrajinskog kluba su za divljenje jer nogometaši igraju pod ogromnim pritiskom dok na njihovu zemlju padaju granate.

"Nemamo svoj stan, svoj dom. Mi smo stalno po aerodromima i po hotelima. Ne možemo se vratiti u svoj dom i pronaći svoj mir. Stalno si u rasulu. Politička je situacija takva kakva je. Dan prije utakmice smo osjetili opet to bombardiranje. Puno je obitelji igrača trebalo doći u Varšavu na utakmicu , ali nisu mogli jer su ostali zarobljeni u skloništima. To je apsolutno zapanjujuće i ja svima skidam kapu", priča hrvatski trener Igor Jovićević za Media servis i govori da je ovo zapravo projekt koji je sa svojim novim klubom počeo prije tri mjeseca.

"Nazvao bih to od nula do heroja samih igrača koji to stvaraju iz utakmice u utakmicu. Kako će to završiti na kraju ne znam, ali u ovom trenutku imamo veliku mogućnost prolaska grupe ili barem ostati na proljeće u Europi. To je za svaku pohvalu", kazao je Jovićević.

Pred njima su i obaveze u ukrajinskom prvenstvu. Ovog vikenda trebao se odigrati ukrajinski klasik između Šahtara i kijevskog Dinama, ali zbog novih napada u Ukrajini vjerojatno će cijelo kolo lige biti odgođeno.

"Danas smo se trebali vratiti u Lavov, ali odgodili smo put jer se u Kijevu odlučuje igra li se derbi. Trebali bi sutra krenuti u Lavov u kojem pola grada nema struje od razaranja. Stvarno ne znam kako dalje. Rizik je veliki. Vidjet ćemo kako će odlučiti Vlada. Ne znam hoće li se kolo odgoditi ili ćemo ići dalje sa svim rizicima", zaključio je Igor Jovićević.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam