Menu

Škare-Ožbolt za MS: Da nije bilo potresa u Zagrebu, ne bih se kandidirala

​ZAGREB - Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare-Ožbolt u razgovoru za Media servis predstavila je svoj plan i program za Grad Zagreb. Otkrila nam je što se krije iza njene kandidature i zašto bi građani baš njoj trebali pokloniti svoj glas.
Škare-Ožbolt nam je rekla da se ne bi kandidirala za gradonačelnicu da nije bilo potresa, odnosno da nije vidjela kako vlast ne funkcionira na primjeru potresa.

''S obzirom na to da sam osoba koja ima veliko političko iskustvo od 90-ih do 2000-tih ja bih rekla da je svaki dan bio nekakav dan izazova, rješavanja kriznih situacija i mislim da sam se u tome jako dobro snašla. Mislim da, za razliku od svih drugih kandidata, imam jako dobra iskustva''. Prvi i osnovni posao će joj biti, kako kaže, kada postane gradonačelnica obnoviti grad. Kaže da je neshvatljivo da u tom pogledu u godinu dana ne postoji ni jedna strateška odluka Gradske skupštine ili gradonačelnika.

''Jednostavno se moram početi smijati na ove izjave - mi ćemo početi u šestom mjesecu graditi. Da, ali s čim graditi? Gdje su ti radnici koji će raditi u operativi? Nema ih u gradu. Ja gotovo svaki dan razgovaram i dogovaram s našim stručnjacima vezano za obnovu i odmah ćemo početi sa realizacijom. Čim dođem na mjesto gradonačelnice osnovat ću Zavod za obnovu zgrada od potresa i praktički sve službe koje su iz drugih dijelova ćemo staviti na jedno mjesto. Na taj način ćemo ubrzati donošenje odluka''.Uz obnovu, fokus će joj biti gospodarski razvoj grada, stvaranje preduvjeta za otvaranje investicijskog ciklusa, a svakako će joj jedan od prioriteta biti i sređivanje financija.

''Prvo treba snimiti koliki su stvarno dugovi u Gradu jer bilo je tu puno projekata kojima su cijene narasle iznad razine očekivanja, dakle otišle u nebo. Sv ovi projekti preskupo su plaćeni, proizvode su dugovanja, na primjer žičara pa nadalje. Svaki veliki projekt je preplaćen''. Na pitanje hoće li i njen plan biti proizvodnja cjepiva protiv raka ili koronavirusa u Zagrebu, odgovorila je:

''To su gluposti, takve odluke ne postoje kod razumnih ljudi. Međutim napraviti sve da Imunološki zavod počne funkcionirati, to bi mogao biti posao. Inače da smo imali Imunološki zavod, ne bismo imali ovakav ovakvih problema''. Dodala je i da Zagreb treba učiniti samoodrživim gradom, što se najbolje pokazalo u pandemiji kada se zatvore granice. Misli da ima jako dobre šanse za pobjedu, upravo zato što je nezavisna.

''Nemam iza sebe rijeku uhljeba koje trebam uhljebiti, nema nikakvih političkih tereta, nemam nikakvih afera.'' Od do sad poznatih kandidata, koga smatrate najvećom konkurencijom i koga biste, ako uđete u drugi krug, najradije vidjeli nasuprot sebe? ''Svi su oni meni ovako simpatični, ali nekog posebnog iskustva u funkcioniranju nema nitko od kandidata i tu je moja prednost izuzetno velika. Tako da je meni svejedno tko će biti u drugom krugu''. A s kim bi najradije koalirala?

''Moja kampanja je puna projekata, ali baš konkretnih projekata kako ubrzati život u gradu i podići kvalitetu života. Svi koji budu prihvatili takav program, mislim da da će biti partneri, neovisno o stranačkoj pripadnosti. Mislim da Grad Zagreb ne treba biti rob nikakvih ideologija''.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam