Menu

Filip Hrgović obranio titulu interkontinentalnog prvaka

ZAGREB - Hrvatski boksač Filip Hrgović obranio je naslov interkontinentalnog prvaka po verziji WBC. Naš boksač je u zagrebačkom Domu Dražena Petrovića na bodove svladao Amerikanca Kevina Kingpina Johnsona. Hrgović je od početka meča dominirao i tijekom svih osam rundi nanio 39-godišnjaku nekoliko teških udaraca te na kraju zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Amerikanac je još jednom pokazao da je žilav protivnik i da teško pada, a nokautirati ga u njegovoj karijeri nisu uspjeli ni Vitalij Kličko, a ni Tyson Fury. Johnson je u meč uskočio kao zamjena, nakon što je Ekvadorac Ytalo Perea odustao, a ovo mu je bio 12. poraz u 45. borbi. Hrgoviću je tako sa sedam pobjeda ostao na stopostotnom učinku u profesionalnom boksu.

„Ne znam kako je on sve ovo izdržao. U svakoj rundi je dobio jako puno udaraca i čak je pomislio da padne ali se onda predomislio. Koliko god je ovaj meč za mene bio lagan, bio je i težak jer sam bacio puno udaraca. Svaka čast Johnsonu, čovjek ima šampionski duh“, rekao je Hrgović.

Ostale vijesti:

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam