Menu

Potpisan Ugovor o suradnji Radiochirurgije Zagreb i Klinike Rechts der Isar

ZAGREB - Specijalna bolnica Radiochirurgija Zagreb i njemačka bolnica Rechts der Isar Tehničkog sveučilišta u Münchenu potpisale su Ugovor o suradnji. Otvorena su tako vrata suradnji i razmjeni znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima iz područja kirurškog, radiokirurškog i hibridnog načina liječenja bolesti.
Radiochirurgia Zagreb i bolnica "Rechts der Isar" od sada će zajedno koristiti napredne tehnologije i znanja na području kirurgije u borbi protiv tumora. Potpisnici Ugovora uvjereni su kako će ova suradnja poboljšati i ukupnu razinu medicinske usluge u Hrvatskoj i Njemačkoj. Ravnatelj Radiochirurgie Zagreb Dragan Schwarz za Media servis je rekao:

"Ovaj ugovor bi trebao donijeti jedno novo poboljšanje, kvalitetu i uspješnost u liječenju teških onkoloških pacijenata, kako za građane Republike Njemačke tako i za građane Republike Hrvatske. Mislim da će ove dvije vodeće institucije dati sve od sebe da naprave veliki pomak primjenom visoke tehnologije, moderne kirurgije, hibridne kirurgije, i svih drugih elemenata koji idu u liječenju karcinoma uključujući imunoterapiju, kemoterapiju i sve druge oblike koje trenutno koristimo", rekao nam je Schwarz.

Ove će dvije bolnice zajedno provoditi operacije i istraživanja, čime je zadovoljan i direktor Kirurške klinike i poliklinike u bolnici "Rechts der Isar" Helmut Friess. Vodeći njemački abdominalni kirurg, usko specijaliziran za liječenje tumora probavnog trakta, a posebice gušterače, za Media servis je rekao:

"Medicina se bori s brojnim problemima. Udružujući naše snage, mislim da možemo značajno unaprijediti liječenje naših pacijenata u budućnosti. Suradnjom Radiochirurgije Zagreb i Tehničkog sveučilišta u Muchenu, mislim da možemo značajno unaprijediti medicinu", rekao nam je Schwarz.

Najavom suradnje zadovoljan je i predsjednik Hrvatskog kirurškog društva Mario Zovak. Za Media servis je rekao kako se radi o važnom trenutku jer Radiochirurgia prvi put izlazi na svjetsku scenu.

"Tek se sada izlažemo konačno onome što se zove svjetski standard. Ovo je situacija gdje je nama svjetska ustanova pristupila, hrvatskoj medicini. To je nešto što je početak nečega što će sasvim sigurno dati rezultate. To vam je pejsmaker koji pokreće cijeli jedan niz procesa i povlači za sobom cijeli jedan niz ljudi koji će sada još više raditi, još više učiti, pratiti...i to je jedna akceleracija energije i snage i novih spoznaja. Sasvim sigurno će to u konačnici dovesti do boljeg rezultata liječenja pacijenata", rekao nam je Zovak.

​Potpisnici ugovora složni su da se radi o novoj eri u liječenju tumora.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam