Menu

Treći međunarodni poljoprivredni sajam u Pazinu - AgroTerra Istra 2024.

PAZIN - U prostoru Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu svečano je otvoren treći međunarodni poljoprivredni sajam AgroTerra Istra 2024.. Narednih nekoliko dana Pazin će biti centar poljoprivrede i svega vezanog uz poljoprivredu. Na AgroTerri možete pronaći od sjemena do velikih traktora. Organizatori su vrlo ponosni jer se i ove godine tražilo izlagačko mjesto više. Sajam se širi za 20% površine, a izlagača je nešto više od 140. Međunarodnu notu sajmu daju izlagači iz Italije, Slovenije, Slovačke.
Na unutarnjem i vanjskom izložbenom prostoru može se vidjeti ono najbolje što Istra, regija, ali i inozemstvo nude za poljoprivrednike, kao i za one kojima je poljoprivreda hobi. Od sadnica i cvijeća do najboljih traktora i mehanizacije te alata za poljoprivrednike. Bogata je i gastronomska ponuda kao i broj izlagača koji nude gastronomske delicije. Tu su izvrsni suhomesnati proizvodi, sirevi te ostali proizvodi od mlijeka, med i pčelinji proizvodi, te brojne druge autohtone delicije. AgroTerra Istra nastoji ponuditi i puno više od toga, jer je ovaj sajam i obiteljski te će zabavu pronaći i najmlađi. Pogotovo što ove godine mogu pogledati životinje u mini zoo prostoru na otvorenom iza dvorane ili se provozati u kočiji.

Dolazak na AgroTerra Istra sajam u Pazinu svakako je prilika za nove poslovne susrete, suradnje i, naravno, prodaju ili kupnju poljoprivrednih proizvoda, alata i strojeva. Nazočnim uzvanicima, predstavnicima medija, izlagačima i posjetiteljima na svečanom otvorenju su se obratili s nekoliko riječi govornici: direktor sajma Marko Londero iz tvrtke Mars Eventi d.o.o., Suzana jašić gradonačelnica Grada Pazina, Ezio Pinzan pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije te Robert Momić predsjednik Obrtničke komore Istarske županije. Londero se posebno zahvalio svima koji su ideju o sajmu podržali, i to od Grada Pazina, domaćinima u čijim se prostorima održava sajam, Pazin sportu d.o.o. te Istarskoj županiji i Obrtničkoj komori.

Pozivamo svakako na strpljenje sve posjetitelje radi nove regulacije prometa u Pazinu te da se informiraju i prate najave o prometu i parkinzima. Informacije će moći pronaći i na mrežnim stranicama organizatora te na društvenim mrežama. Bit će osigurano dovoljno parkirnih mjesta koja će možda biti samo par minuta šetnje udaljena od lokacije održavanja sajma.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam