Menu

Nova knjiga Sanjina Španovića: Priča o zlatu rukometaša iz 2003.

ZAGREB - Na dan prve utakmice hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj izlazi knjiga "Uvijek ćemo imati Portugal - od ponora do svjetskog trona" koja je obradila legendarni put generacije koja je 2003. godine osvojila naslov prvaka svijeta na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.
Kroz razgovore s 20 igrača i trenera iz tog sastava autor knjige Sanjin Španović obradio je put Hrvatske od posljednjeg mjesta na Europskom prvenstvu godinu dana prije u Švedskoj do stvaranja kulta rukometne reprezentacije koji tijekom siječnja svake godine traje i dan danas. Evo kako je knjigu komentirao za Media servis.

"Nadam se da sam uspio kroz razgovore sa svim igračima otkriti dojam kako je to izgledalo jer sam pisao knjigu poput nekog romana. Nikša Kaleb je rekao da je to triler sa sretnim završetkom i nadam se da će čitatelji uživati te da će "zlatna generacija" imati neku uspomenu i prisjetiti se tih romantičnih dana", rekao je autor knjige. Svjetski prvaci iz 2003. godine, smatra Španović, utemeljila je da nam svaki početak godine bude u znaku rukometa.

"Priča je hollywoodska i vjerujem da bi Amerikanci snimili nekoliko blockbustera da su imali ovakvu priču. Nemojmo zaboraviti da su oni bili godinu dana ranije posljednja reprezentacija na Europskom prvenstvu. U Portugalu su izgubili od Argentine, u poluvremenu gubili od Saudijske Arabije i tada našli snage da pobijede sve najjače protivnike koji su im dolazili i postali Svjetski prvaci. S tim su naslovom stvorili zanimljiv kult rukometne reprezentacije što traje do današnjeg dana. Siječanj je rezerviran za rukomet i to je njihova velika ostavština", zaključio je Španović.

 Sanjinu Španoviću je inače ovo druga knjiga, a s prvijencem “Zeko - biografija Velimira Zajeca” koja je također izdana u nakladi “Studio Moderne” postavio je visoku ljestvicu očekivanja od čitatelja pruživši sjajno štivo o Dinamovoj legendi.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam