Menu

Spektakl u Zadru: Gem Set Hrvatska i ove godine okuplja brojne poznate sportaše

ZADAR - Pripreme za humanitarno-sportski spektakl Gem Set Hrvatska pri samom su kraju, a Zaklada Marin Čilić, koja stoji iza ove posebne priče, najavljuje još atraktivnije treće izdanje koje će se održati 16. i 17. srpnja 2023. godine.
Športski centar Višnjik postat će mjesto okupljanja poznatih sportaša u sklopu humanitarnog događaja Gem Set Hrvatska čiji je cilj prikupiti sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta za djecu u OŠ Petar Zoranić u Stankovcima. Domaćinu Marinu Čiliću pridružit će se najveće zvijezde hrvatskoga sporta, kolege sportaši i sportašice, kako bi poručili djeci diljem Hrvatske koliko je redovna tjelovježba bitna za njihovo zdravlje od najranijih dana.

Uz tenisače Matu Pavića, Nikolu Mektića, Bornu Goju i tenisačicu Donnu Vekić na turniru će sudjelovati najslavniji sportaši i sportašice Hrvatske, a to su: hrvatski bivši nogometaš i jedan od najboljih napadača u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva, srebrni Vatreni Šime Vrsaljko, umirovljeni vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić, braća Sinković, košarkaši Ivica Zubac, Dario Šarić, Andrija Stipanović, Ante Žižić i Zoran Planinić, zlatna olimpijska tekvandoašica Matea Jelić, skijaš Filip Zubčić, hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina, rukometaši Manuel Štrlek, Ivano Balić i Luka Cindrić, hrvatski karataš Anđelo Kvesić, hrvatska nogometna vratarka, igračica talijanskog prvoligaša Juventusa i hrvatske ženske nogometne reprezentacije Doris Bačić te hrvatski odbojkaš Igor Omrčen.

Glavna misija ovog jedinstvenog projekta, osim izgradnje igrališta, je darivanje djeci mjesta za sigurnu i bezbrižnu igru, usvajanje zdravih navika i edukacija o važnosti tjelesne aktivnosti već u predškolskoj dobi. Sport ne utječe samo na fizičke i zdravstvene aspekte razvoja već putem njega šire se razne poruke mira, prijateljstva i jednakosti među ljudima što je ključna poruka projekta.

Prvi dan obilježavanja ove manifestacije održat će se 16. srpnja kada će Marin Čilić s nekoliko sportaša i okupljenom djecom ispred crkve Sv. Donata u Zadru zaigrati tenis i tako upotpuniti Kids Day koji će se održati od 18.00 do 20.00 sati. Prijave za Kids Day su počele i aktivne su na službenim Facebook i Instagram kanalima Zaklade. Od 14.00 do 23.00 sati 17. srpnja, na platou bazena ŠC Višnjik, u Tennis Village-u bit će organizirane edukativne radionice za djecu i niz različitih promotivnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj, a neke od tema koje se provlače su briga o sebi i prirodi te održivost.

Uz glavni meč koji će se odvijati od 19.00 do 21.00 sati na središnjem teniskom terenu Športskog centra u Višnjiku, posjetitelji će moći cijelo poslijepodne i večer družiti se i zabavljati uz popratne sadržaje koji su navedeni. Za posjetitelje bez ulaznice predviđeno je praćenje finalnih mečeva na video wallu.

Svi detalji programa i raspored radionica, kao i konačni pregled sudionika događanja dostupni su na internet stranici Zaklade i službenim Facebook i Instagram kanalima. 

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam