Menu

Green Future 2023: Održivost i zelena tranzicija u fokusu konferencije, u Split dolaze top govornici

SPLIT - Split u lipnju ponovno postaje centar rasprave o zelenim inovacijama. Nakon spektakularnog prvog izdanja Green Future konferencije, međunarodni i domaći tehnološki lideri, predstavnici institucija, znanstvenici te kreatori javnih politika, Split će, početkom lipnja, ponovno pretvoriti u centralno mjesto Europe za teme zelene tranzicije.
Može li mobilna aplikacija pretvoriti bacanje hrane u stvar prošlosti? Mogu li hrvatski gradovi postati pametni? Jesu li električna vozila zaista budućnost ili tek privremeni hir? Može li Facebook grupa spasiti planet? O ovim i drugim gorućim temama današnjice bit će govora na Green Future konferenciji, 1. i 2. lipnja u splitskom HNK, s fokusom na održivost i zelenu tranziciju kroz tehnologiju. Nakon spektakularnog prvog izdanja, međunarodni i domaći tehnološki lideri, predstavnici institucija, znanstvenici te kreatori javnih politika, Split će ponovno pretvoriti u centralno mjesto Europe za teme zelene tranzicije.

Prvu Green Future konferenciju uživo je pratilo gotovo 1000 posjetitelja, a pedesetak govornika raspravljalo je o ključnim temama suvremenog svijeta, urbanoj i e-mobilnosti, zaštiti okoliša, digitalizaciji poslovanja, financiranju zelenih projekata, javnim politikama te ostalim novostima zelene tranzicije koje su u fokusu Europe i svijeta.

„Ove godine nam je cilj, kao i prošle, kreirati platformu za okupljanje ključnih ljudi iz javnog i privatnog sektora čije će odluke utjecati na živote svih nas u godinama koje dolaze. Uz privlačenje vrhunskih govornika, želimo u prekrasnom Splitu stvoriti i poticajnu atmosferu za povezivanje, razmjenu ideja i iskustava, kako bi svi zajedno sudjelovali u zelenoj tranziciji, na dobrobit naših tvrtki, ustanova i gradova, kao i društva u cjelini“ - poručio je Ognjen Bagatin, jedan od organizatora konferencije.

Među potvrđenim govornicima ističu se: · Adam Carver, CEO Bitgreena, koji kombinira blockchain tehnologiju i zelene inovacije kako bi usmjerio kapital u najvažnije održive inicijative. · Detria Williamson, članica savjetodavnog odbora MVP Matcha, koja je prikupila preko 6 milijardi dolara kapitala za tvrtke kao što su IDEO, Emirates Airlines, Discovery Channel i Accenture.

 

· Marko Mišulić, osnivač Rentlia, hrvatske cloud platforme za upravljanje turističkim objektima, koja je posljednju godinu prije pandemije zaključila s prihodom od 4 milijuna kuna i četvrt milijuna kuna dobiti.

· Maksim Haartsen, osnivač i izvršni direktor tvrtke Tekeya te tvorac mobilne aplikacije koja se bori protiv bacanja višaka hrane te planira širenje iz Egipta u druge zemlje Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

· Tijmen Sissing kao backpacker je odlučio očistiti plastiku s plaže u Maleziji što je postao viralan video na Facebooku. U samo nekoliko dana „The Trashpacker“ je prikupio 10 000 pratitelja koji su do sada očistili 400 tona otpada te educirali preko 45 000 učenika o opasnostima plastičnog otpada.

Konferenciju i ove godine podržavaju dvije najveće hrvatske tehnološke tvrtke, Rimac grupa i Infobip. Sve novosti će biti objavljene na službenoj web stranici, a Blind Bird ulaznice za konferenciji po sniženoj cijeni možete kupiti do 22. veljače.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam