Menu

I dalje otvorene prijave za Dane hrvatskog turizma u Šibeniku

ŠIBENIK - Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkog sektora na kojem se očekuje više od tisuću sudionika, ove se godine od 06. do 08. listopada održava u Šibeniku u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.
Riječ je o središnjem i glavnom događanju hrvatskog turističkog sektora, očekuje se prisustvo brojnih domaćih, ali i inozemnih stručnjaka, kao i predstavnika drugih djelatnosti vezanih uz turizam. Organizatori su za sve sudionike pripremili bogat program s nizom događanja, od zanimljivih predavanja, panel rasprava i predstavljanja budućih strateških dokumenata hrvatskog turizma pa sve do nagrađivanja najboljih u hrvatskom turizmu.

Tako će prvoga dana DHT-a fokus biti na budućnosti hrvatskog turizma kroz predstavljanje Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine, ali i kroz panel raspravu o novim navikama turista i ljubitelja putovanja. O tome koji su najnoviji trendovi u putovanjima, što traže suvremeni turisti, da li im je održivost prioritet pri odabiru destinacije, ali i o drugim aktualnim temama na panelu HTZ-a govorit će Eduardo Santander, direktor Europske putničke komisije (ETC), Karlheinz Jungbeck, direktor turizma njemačkog autokluba ADAC, Elliot Wellsteed-Crook, glavni operativni direktor Wandrelust Travel Media te Jim Brody, generalni direktor za destinacije Lonely Planeta.

Iz programa drugog dana manifestacije izdvajamo Hrvatski turistički forum, koji će se ove godine održati na temu „Kako biti izvrstan?“, a tu je i prvo premijerno predstavljanje prvih zaključaka i smjernica novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma o kojima će govoriti Kristjan Staničić, direktor HTZ-a te članovi zajednice ponuditelja koji izrađuju dokument. Posebno će biti zanimljiv razgovor 1 na 1 o tome kako je biti digitalni nomad u Hrvatskoj, kojeg će voditi Tanja Polegubić iz DNA Croatia - Digital Nomad Association, dok će svoje iskustvo iz prve ruke podijeliti Steve Tsentserensky, koji se po drugi put vraća u Hrvatsku kako bi tu živio i radio kao digitalni nomad.

Kako bi na vrijeme osigurali svoje mjesto na Danima hrvatskog turizma potrebno je ispuniti prijavu, koja je od ove godine dostupna na novoj mrežnoj stranici manifestacije www.danihrvatskogturizma.hr. Putem ove stranice, ali i mobilne aplikacije koja je također dostupna, sudionici mogu kreirati svoje korisničke profile te, osim same prijave za sudjelovanjem, dodatno mogu pratiti i sve informacije o događanjima, programu i izletima.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam