Menu

Energetska kriza, inflacija, recesija - krajnje vrijeme za učenje o financijskoj pismenosti

ZAGREB - Kako povećati svoju plaću i mirovinu, gdje nam novac klizi kroz prste, kako uštedjeti na energentima, kako se riješiti ovrha, kako s djecom razgovarati o novcu? Na sva ova pitanja koja muče građane i poduzetnike, odgovore donosi prva Konferencija financijske pismenosti Toni Milun, priopćili su organizatori.
Energetska kriza, inflacija, recesija, veće kamate na kredite, viši troškovi života - živimo u financijski ne baš pitomom vremenu. A zbog svega navedenog financijska pismenost je, čini se, važnija nego ikad. Stoga, u pravo vrijeme dolazi prva Konferencija financijske pismenosti Toni Milun. U tri dvorane u novootvorenom Algebrinom kampusu i obližnjoj galeriji Lauba, više od 50 predavača i panelista, otvorit će vrata financijske pismenosti malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima, građanima i studentima te objasniti povezanost financijske pismenosti s umanjivanjem loših financijskih odluka. Tema o kojima će se govoriti je tridesetak, a spomenut ćemo samo neke.

Doktor političke ekonomije s Oxforda Vuk Vuković će objasniti što točno znači recesija te što sve konkretno mi kao građani, zaposlenici, poduzetnici možemo poduzeti da bismo je ublažili i spremnije se nosili s posljedicama po naša primanja, cijene i naravno kredite za čiju otplatu svi strahujemo. Uz recesiju koja dolazi, inflacija je već tu, zbog koje će Hrvati izgubiti vrijednost od vrtoglavih 25 milijardi kuna svoje štednje u samo godinu dana, a kako to izbjeći, još je jedna od tema konferencije, kao i kako do veće plaće i mirovine, gdje nam novac klizi kroz prste, kako investirati i koje su zamke kreditiranja? Nadalje, više od 230 000 građana ima ovrhu na računima. Govorit će se, stoga, kako pomoći blokiranima da dobiju drugu priliku u životu, a da se pritom nijedna strana ne osjeća zakinutom ili oštećenom.

Ovaj panel ”Kako se riješiti ovrhe?“ je besplatan za sve, jedino što je potrebno je prijaviti se na poveznici kako biste si osigurali mjesto u publici. Financijska pismenost se uči od malih nogu te važno je da i djeca nauče osnove financiranja. Prve korake će moći napraviti na radionici “Kako s djecom razgovarati o novcu?”, namijenjenoj djeci od 7 do 14 godina, ali i odraslima. Djeca će na radionici naučiti prepoznati ulogu novca u osobnom i obiteljskom životu, jasno razlikovati potrebe od želja i posljedice prekomjerne potrošnje, razumjeti pojmove kao što su nedostatak (ograničenost) novca, kao i važnost štednje za vlastitu financijsku sigurnosti, ali i za ekonomsku sigurnost obitelji i zajednice.

Zahvaljujući našim sponzorima, koji su prepoznali važnost financijskog obrazovanja od dječje dobi 40 roditelja koji su prvi prijavila djecu na ovu radionicu, dobili su besplatnu ulaznicu za cijelu konferenciju! Je li ostalo još takvih ulaznica možete provjeriti ovdje Ostali sudionici konferencije, mogu slobodno s djecom doći na ovu radionicu koja počinje u 16:15 sati u dvorani Lauba. Sve što je potrebno napraviti jest prijaviti djecu na poveznici i prije predavanja na prijavnom pultu preuzeti značku "Mali prijatelj Tonija Miluna".

Sva predavanja i paneli moći će se pratiti i putem online stream-a. Cijena takve ulaznice iznosi 875 kuna, a za sudjelovanje uživo potrebno je izdvojiti 1.250 kuna. Sponzori konferencije su subvencionirali 100 ulaznica za uživo i 100 ulaznica za online sudjelovanje, pa će oni najbrži ulaznicu moći kupiti po znatno nižoj cijeni, odnosno 400 kuna za online i 625 kuna za uživo sudjelovanje.

Provjerite je li ostalo još subvencioniranih ulaznica na našoj web stranici!

U cijenu ulaznice za fizičko sudjelovanje uključeno je i godišnje članstvo u Toni Milun Friends Clubu gdje je samo jedna od mnogih pogodnosti mogućnost sudjelovanja na pet online radionica financijske pismenosti ukupne vrijednosti 1.250 kuna. Ulaznice za studente i srednjoškolce mogu se nabaviti po cijeni od 250 kuna za uživo sudjelovanje i 200 kuna za online. Broj je ograničen te ih je ostalo još svega nekoliko.

Također pozivamo studente koji žele steći novo iskustvo i znanje da se prijave za volontiranje na konferenciji i projektima Tonija Miluna na poveznici. Investirajte u svoju, financijski bolju, budućnost i ne propustite konferenciju!

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Ministarstva financija uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva financija, Hrvatske narodne banke i HANFA-e.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam