Menu

Sve spremno za 17. Zadarsku koku i 1. Radijsku regatu

ZADAR (Novi radio Zadar) - Sve je spremno za 17. Zadarsku koku, treću najmasovniju regatu na Jadranu, koja će se održati u subotu 23.listopada i 1.Radijsku regatu koja će se jedriti dan ranije, u petak.
Iako vremenska prognoza nije obećavajuća, organizatori najavljuju pravu feštu pod jedrima u Zadarskom kanalu. Dopredsjednik JK Uskok i sportski direktor kluba Robert Sandalić:

"Evo došli smo do još jedne koke, nadam se uspješne koke. Bez obzira što je vrijeme takvo kakvo je, ne može se baš napraviti kako bi htjeli vezano zbog korone, međutim nadam se da ljudi koji idu na more su na otvorenom i da će doći u što većem broju."

Start Zadarske koke je predviđen u 11 sati. Prijave kreću u petak 22.listopada u 17 do 21 sat u prostorijama JK Uskok. Ekipe se mogu prijaviti s dozvolom za plovidbu odnosno tipom jedrilice te popisom posade.

Jakov Šokota iz organizacijskog odbora.

"Poziv svima da izađu, svi koji imaju brod na jedra da napravimo tu feštu pod jedrima najbolje što možemo. Nadam se da ćemo ostati na 80/90 ekipa koliko se redovno skupi, još uvijek mi potajno vjerujemo da onaj rekord od 2018. od 114 možemo preskočiti. Najavile su nam se Samoborske ekipe dolazi njih 14. Dolazi nam Rijeka, Split, Šibenik ali moramo pozvati domaće ljude jer oni stvaraju taj broj i oni umasovljuju regatu."

Dan ranije, kao svojevrsna uvertira Zadarskoj koki, održat će se 1.Radijska regata koju organizira Novi radio, najavio je programski direktor Novog radija Franjo Judnič.

''Dakle pet sudionika uz Novi radio kao domaćin. Bit će tu još ekipa iz RTV Zenice, dakle međunarodni smo sada. Onda će nam biti ekipa iz Rovinja, Rovinj FM. Bit će nam Media servis, najjača agencija u radijskom biznisu i bit će nam OiV, dakle pet ekipa pet brodova. Vozit će nas sve redom poznata imena jedrenja, hrvatski olimpijci, braća Fantela, Šime i Mihovil, bit će tu i Enija Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi. Bit ćemo u sigurnim rukama'', istaknuo je Judnič.„

Vrlo je važno da se ovakvi događaji organiziraju u ovom dijelu godine odnosno posezoni. Moram pohvaliti ekipu koja organizira Zadarsku koku gdje mi kao Turistička zajednica vidimo opravdanost tzv. guranja regate kao proizvoda, kao brendiranja grada Zadra“, rekao je direktor TZ Grada Zadra Mario Paleka.

''Jasno da je nama cilj i intencija da iz godine u godinu ova jedriličarska regata raste. Iz toga je proizašla ova ideja da se na ovaj vikend, kad je jedriličarska regata Koka, nadoveže Radijska regata i ne samo to ja vjerujem da će u budućnosti biti još puno više aktivnosti kroz taj čitav tjedan. Zahvaljujem svima koji su uključeni u ovaj projekt spajanja tih jedriličarskih aktivnosti i vjerujemo da ćemo u idućim godinama poručiti puno veće rezultate. Da možda postanemo druga, onda možda čak i vodeća regata u Hrvatskoj'', istaknuo je Paleka.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam