Menu

AGI pokreće inovativni projekt – NEWS praktikum

ZAGREB - Amm Global Institut fokusiran je na projekte koji pridonose stvaranju novih prilika. Stoga je nakon uspješno provedenog DJ praktikuma pokrenut novi, jedinstveni projekt na domaćem multimedijalnom tržištu - NEWS praktikum. S detaljima nas je upoznala Anita Šulentić, prokuristica AGI-ja.
Riječ je o praktikumu koji ima za cilj osposobiti nove generacije radijskih newspresentera.

‘Amm Global Institut okuplja lidere radijske industrije koji promišljaju budućnost i odgovaraju na aktualne izazove kreirajući konkretna, inovativna rješenja. Tijekom DJ praktikuma još jednom se pokazalo da postoji veliki interes mladih za radijsku industriju, primili smo mnogo upita o tome planiraju li se slične edukacije i za druga radna mjesta. Reagirali smo u rekordnom roku i osmislili cjeloviti NEWS praktikum koji kreće već 1. ožujka’, kaže Anita Šulentić koja će voditi edukaciju, a u praktičnom dijelu pridružit će joj se Ana Smrečki, programska direktorica Media servisa, najjače informativne radijske agencije u zemlji.

Šulentić svim zainteresiranima odmah otkriva i što se od newspresentera očekuje.

‘Potpuno samostalno istražuje relevantne teme od javnoga interesa, prikuplja informacije iz redakcije i na terenu, priprema informativni program sukladno ciljanoj skupini moderne radijske postaje te pripremljeni materijal predstavlja slušateljima u eteru. Sukladno dinamičnom razvoju, newspresenter danas mora razmišljati o različitim oblicima prezentacije informacija, odnosno plasirati svoj rad u tekstualnom, audio i video obliku na brojne digitalne platforme radija.’

Praktikum je podijeljen u deset modula s ciljem da se kandidati upoznaju sa svim zakonitostima formatirane komercijalne radijske postaje, aktualnom radiofuzijom i radiofonijom, poviješću radijskog novinarstva u Hrvatskoj. Osim teorijskog dijela, edukacija uključuje praktični rad s renomiranim newspresenterima te govorne vježbe s iskusnim fonetičarem.

‘Newspresenter se postaje postepeno. Znanja i vještine dolaze kroz učenje, iskustvo, strpljenje, volju i, rekla bih, ljubav prema radiju. U današnje vrijeme je važno naučiti razlučiti bitno od nebitnog i ono najvažnije - istinu od laži. Poplava lažnih vijesti, posebno putem društvenih mreža, velika su prijetnja za radio. No, mi kao profesionalci imamo veliku odgovornost za izgovorenu riječ i itekako smo svjesni da je teško ponovno zadobiti narušeno povjerenje slušatelja’, napominje programska direktorica Media servisa Ana Smrečki.

​NEWS praktikum kreće 01.ožujka, a sve zainteresirane, željne novih znanja i vještina pozivamo da se do 15. veljače jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam