Menu

Šegota tristo dana prije OI za MS: Nadam se da će nam ekipni sportovi biti u Parizu

ZAGREB - Do Olimpijskih igara u Parizu preostalo je još tristo dana. Kako je domaćin spreman, što još mora napraviti Hrvatski olimpijski odbor do početka Igara razgovarali smo u Intervjuu Media servisa s Damirom Šegotom, šefom Misije za Pariz.
Vremena ima dovoljno, već smo puno toga odradili ali još ima dosta posla, naglasio je Šegota i dodao:

"Sad počinju malo žešće operativne aktivnosti. Glede sportaša sve teče prema i kada povučemo paralelu za onu pretpandemijsku godinu onda imamo isti broj evidentnih i nešto veći broj potencijalnih kandidata. Sad čekamo kvalifikacije koje idu prema planu", naglasio je za Media servis Damir Šegota.

HOO je skoro pa u dnevnom kontaktu s našim sportskim savezima i sportašima te se prati put do vize za Pariz.

"Pratimo ih kroz kvalifikacije pa je na nama da izračunamo brojeve akreditacija, kreveta u Olimpijskom selu. Prije petnaestak dana završilo smo proces oko lokacije našeg objekta. Sada znamo na kojoj smo poziciji, malo smo izolirani ali ne dijelimo objekt s drugim delegacijama, a nadam se da ćemo popuniti taj prostor što znači da će nam se više sportaša kvalificirati na Igre", objasnio je šef Misije HOO-a, koji se nada će nam ekipni sportovi znatno povećati broj sportaša u selu.

"Broj nam definiraju ekipni sportovi. Odbojka nam je definitivno otpala, a preostali su nam košarka, rukomet i vaterpolo. Po težini kvalifikacija prvi je vaterpolo, pa rukomet i košarka. To je petnaestak sportaša i povećava veličinu delegacije. Kad bi sva tri sporta prošli onda bi bilo stotinjak sportaša", rekao je Šegota.

U Parizu su borilišta dosta disperzirana, a dosta je tog i van njega. Primjerice, jedno njih je na Tahitiju, u Francuskoj polineziji. To je otprilike dvadesetak sati provedenih na putu zrakoplovom.

"Najveći broj naših sportaša bit će u Parizu, jedriličari su Marseilleu dva i pol sata vožnje vlakom, a četiri je Châteauroux gdje će biti strijelci. U Lilleu su preliminarne borbe košarkaša, dok su rukometaši u Parizu i onda dolazi do zamjene u ta dva grada i s ta dva sporta", poručio je Šegota. Otvaranje Igara u Parizu bit će posebno i spektakularno, jer će prvu put ta svečanost biti obavljena izvan stadiona. Dolazak svih sportaša u samo srce Pariza bit će po rijeci Seini.

"Na prezentaciji otvaranja na kojem su bili svi šefovi misija vidjeli smo planove i moram priznati da će to biti spektakularno. Francuzi će napraviti nešto što do sada još nikad nije viđeno i sigurno. Mislim da ih malo brine taj sigurnosni aspekt, jer se veliki broj ljudi mora prevesti kroz rijeku Seinu. To područje za zaštiti je dosta nezgodno", smatra Damir Šegota.

​Osim tog otvaranja Pariz je sam po sebi spektakularan. Ako idete turistički onda vam treba dva tjedna da vidite samo dio onoga što francuska metropola ima za pokazati, a za vrijeme Igara to će biti sportski centar svijeta.

"Pariz je sam po sebi poseban sa svim njegovim znamenitostima. Nadam se da će i sportaši kad završe s natjecanjima obići sve ono što se da vidjeti u Parizu, a bit će dosta natjecanja u samom centru", najavio je Šegota.

Damiru Šegoti sljedeće 2024. bit će dvadeseta godina od kada je kao šef misija HOO-a na svim zimskim i ljetnim Igrama.

"Ovo će biti jedanaeste Igre ako računamo i one u Pekingu gdje sam veći dio proveo u samoizolaciji zbog Korone. Nakon 10 Igara sigurno ima i malo umora, ali svake su posebno izazovne. Uživam raditi s trenerima i sportašima koje nakon toliko godina već dobro znam i s njima nema nikakvih problema. Kad se osvoji medalja onda je to kruna svega, a najbitnije da se svi živi i zdravi vrate svojim kućama", zaključio je u Intervjuu Media servisa Damir Šegota tristo dana uoči početka Olimpijskih igara u Parizu.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam