Menu

Purgerica za MS: Zagrebu trebaju kvalitetni boutiqe sadržaji

ZAGREB - Zagreb živi ljeti. Pokazuju to pune turističke ture i ogroman odaziv domaćih i stranih gostiju.
Jedna od tura u Gradu Zagrebu održava se i u organizaciji zagrebačke turističke vodičice Josipe Šiklić poznatije kao Purgerice. Zato smo ju ugostili u Intervjuu Media servisa.

"Jedna se zove Grič priča priču. Grič - Gornji Grad Zagreb. Posvećena je povijesti, legendi i štiklecima, malo popularnijoj strani povijesti između 13. i 19. stoljeća o Zagrebu, s brojnim pričama o obrtnicima, gradnji, o okrutnim zakonima o rezanju jezika, lažljivcima, zakapanju vojnika i konjanika, tamo gdje ljudi odlaze u romantičnu šetnju na Gornji grad".

Kako Purgerica kaže "sestra" navedene ture u kojoj ćete također ovoga ljeta moći uživati u pričama o Zagrebu je "Grič priča ljubavnu priču". No, Purgerica upozorava: ovo nije romantična tura već upravo suprotno. Lik koji će pričati priču o Gradecu nastao je kao inspiracija iz Gričke vještice Marije Jurić Zagorke, odnosno jednog od likova.

"Kako ove godine slavimo njezin 150. rođendan, bio je u ožujku i ta tura će najviše biti prisutna ovo ljeto, ona je ispričana iz prvog lica Kontese Nere, koja je pobjegla iz romana. Ne živi više u 18. nego u 21. stoljeću. Zamijenila je barok za rock, sada je rock Kontesa Nera i priča o intrigama u Zagrebu, kroz svoje ljubavne nevolje i volje. I to je light motiv ture - idemo naučiti o Gradecu, između 17., 18. i 20. stoljeća, plus saznati tko je koga zbog ljubavi zazidao, utopio, otrovao, tko se razveo, a tko se romantično ljubakao gdje nije smio, a sve to kroz inspiraciju, u čast i naklon našoj Zagorki".

Spomenute ture su večernje i kasnovečernje, napominje Purgerica, kada padnu ljetne vrućine. Treća od gornjogradskih tura nosi naziv Zagrebačke začarane priče.

"To je tura posvećena na granici između bajoslovlja hrvatske mitologije i legendi s nestvarnim i stvarnim pričama o tome gdje postoje tajnovita skrovišta, tuneli, podkrovlja gdje škripe duhovi na Gornjem Gradu i ta će također biti večernja".Ture su namijenjene baš svima, od najmlađih, do najstarijih, pa i kućnim ljubimcima, kaže Purgerica.

Sve započinje sljedeći tjedan, evo gdje možete saznati više o terminima vođenih tura.

"Svi zainteresirani mogu popratiti sva događanja na službenim profilima na društvenim mrežama, na Facebooku i Instagramu, profili se zovu Purgerica, tamo se nalaze datumi i sve informacije kako rezervirati besplatna mjesta".

A u Intervjuu Media servisa Purgerica je naglasila da turiste u Zagreb privlače oni događaji koji su rado posjećeni i od domaćeg stanovništva, a to su brojni festivali i kulturna događanja, kojima, kako kaže, trebamo težiti kako bi Zagreb ispunio svoj puni potencijal.

"Tu gdje ide domaće stanovništvo, tu će ići i pravi, zainteresirani turisti, a mislim da nam je to dugoročno cilj. Nama ne treba masovno ovdje, nego jako kvalitetni i ciljani boutiqe sadržaji u Zagrebu".
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam