Menu

Granić za MS: Osobno sam za bolne reforme, koje će dati bolje rezultate

ZAGREB - Povodom predstavljanja knjige 'Diplomatska oluja' u Intervjuu tjedna Media servisa gostovao je bivši ministar, jedan od najbližih Tuđmanovih suradnika i posebni savjetnik predsjednice Grabar Kitarović, Mate Granić.

Jedna od otkrivenih tajni u knjizi jest da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman razmišljao o ostavci. Upitali smo ga zašto se danas visokopozicionirani ljudi teško odriču pozicija, čak i kad se nađu u središtu afera, dok primjerice cijela finska vlada da ostavku jer nisu proveli zdravstvenu reformu. Granić kaže u svakoj zemlji su drugačiji standardi.

 

 

"Smatram da se ne smijemo uspoređivati s onima koji su u tome najfleskibilniji, poput Italije i Grčke. Ne, nikako nisam za to". Iz njegova ministarstva su protekli budući premijer, predsjednik Sabora i predsjednica države. Vidi li u današnjoj mladeži HDZ-a nekoga s takvim potencijalom?

"To nije moja zadaća, ja mogu samo sa strane gledati".

Zanimalo nas je vidi li Granić poveznicu između Andreja Plenkovića i Ive Sanadera.

 

 

"Oni su različiti ljudi, ali to ne znači da obojica nemaju medijske sposobnosti i komunikativnost", istaknuo je.Za kraj se osvrnuo na trenutno stanje u zemlji, ali i dilemu je li u Hrvatskoj ikada zaživjela demokracija u punom smislu riječi.

 

 

"U Hrvatskoj apsolutno postoji demokracija, a pitanja kvalitete uvijek treba propitkivati. Osobno zagovaram puno odlučnije reforme koje mogu biti i bolne, ali koje će u konačnici donijeti bolji rezultat", rekao je Granić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam