Menu

Puljak za MS o predizbornim koalicijama: Ovo je šansa i prilika da se HDZ sruši s vlasti

ZAGREB - Uoči saborske rasprave o prijedlogu dijela oporbe za raspuštanje Hrvatskog sabora, zastupnica Centra Marijana Puljak gostovala je u Intervjuu Media servisa. Poručila je kako očekuje da će rasprava biti burna, a kako kaže, mogla bi se nastaviti do kasno u noć ili čak do jutarnjih sati.

"Predsjednik Sabora je jutros već najavio da će danas biti najslobodniji dan u Saboru, tj. da će pustiti da slobodno svi govore. To s jedne strane može značiti da će i oporba imati priliku kazati sve i nabrojati sve one loše stvari koje HDZ radi, ali i s druge strane, vjerojatno će se zastupnici i zastupnice HDZ-a se osloboditi i možemo očekivati od njih salve napada", rekla nam je Puljak.

A što su za današnju raspravu pripremili oporbeni zastupnici?

"Nažalost, imamo materijala da ostanemo i dva dana u sabornici bez prestanka nabrajati afere samo u mandatu gospodina Plenkovića", poručila je Puljak.

Osvrnula se Puljak i na subotnji prosvjed na Markovom trgu koji je, uz Centar, organiziralo još deset "lijevih" oporbenih stranaka. Prosvjed je, kaže, uspio.

"Zadovoljni smo s time da su građani izašli u velikom broju i pokazali da im je zaista dosta ovakve vladavine HDZ-a. Dosta im je korupcije, kriminala, laži, manipulacija. Dosta im je vladavine HDZ-a u kojoj ne vide budućnost vladavine koja je prouzrokovala to da naša djeca napuštaju Hrvatsku i ne vide svoju budućnost ovdje", poručila je Puljak.

Komentirala je Puljak i navode premijera Andreja Plenkovića koji je ranije rekao da je prosvjedovala "radikalna ljevica".

"To vam je karakteristika AP-a. On je s jedne strane bahat do te mjere da i vrijeđa vlastite građane. Naziva ih radikalima, putinofilima, rusofilima, itd. To, s druge strane, pokazuje nervozu s njegove strane. Nije na ovakav način dopuštao sebi takav rječnik do sada. Nije nam drago da na taj način naziva građane, ali nam je drago da u njemu vidimo nervozu jer to znači da shvaća što mu se može dogoditi na sljedećim izborima", istaknula je Puljak u Intervjuu Media servisa.

"Poruka građana je da moramo srušiti HDZ na izborima i zbog toga je Plenković nervozan", dodala je Puljak. Iako datum parlamentarnih izbora još uvijek nije poznat, o potencijalnim koalicijama se naveliko špekulira u javnosti.

"Centar zagovara ujedinjenje, okrupnjavanje što više stranaka. Mislimo da je to put. Ovo je šansa i prilika da se HDZ srušit s vlasti. Ove bezbrojne afere samo su motiv ljudima da izađu na izbore. Nadam se da će doći do većeg bloka ujedinjenja stranaka od centra nalijevo i da ćemo svi zajedno napraviti ono što treba Hrvatskoj ovaj put", poručila je Puljak.

O potencijalnom datumu paralmentarnih izbora, Puljak je rekla:

"Raspuštanje će naravno doći onda kada HDZ to poželi i njihovi žetončići u Saboru, kada se dogovore da im to najviše odgovara. Ima raznih teorija o tome kada će se to dogoditi - četvrti, peti mjesec ili možda tek deveti. Što se nas kao oporbe tiče, i jedan dan HDZ-a na vlasti je previše. Zaista zagovaramo da se Sabor raspusti što prije", istaknula je Puljak.

Oporbene stranke očekuju da se prosvjed reflektira na nadolazeće parlamentarne izbore. Kako HDZ nikada nije dobio Zagreb pa i građani koji su izišli na subotnji prosvjed na Markovom trgu nisu HDZ-ovi birači, postavlja se pitanje kako će Centar motivirati ostale hrvatske građane da im daju svoj glas.

"Centar pokazuje primjerom na koji način misli upravljati i državom. Na isti način upravljamo drugim gradom po veličini u Hrvatskoj, Gradom Splitom. Sve ono što tamo primjenjujemo može se primijeniti i na razinu države. Uvodimo red, jednaka pravila za sve javne natječaje, isključivo javne pozive. Deviza u Gradu Splitu je sada - ‘Kad se ne krade, ima novaca‘", zaključila je Puljak.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam