Menu

Bjelica za MS: Dalić je veličanstven, a meni bi bila velika čast biti izbornik

TRABZON - Četiri i pol godine nakon treniranja po Hrvatskoj, jer Nenad Bjelica vodio je Dinamo i Osijek, hrvatski se stručnjak otisnuo prema Trabzonu gdje je preuzeo aktualnog prvaka Turske kojem ne cvjetaju ruže. Nekoliko dana nakon preuzimanja Trabzonspora s Bjelicom smo razgovarali o brojnim nogometnim temama.

Nije baš Nenad Bjelica imao premijeru na klupi Trabzonspora kakvu je želio. Preuzeo je aktualnog turskog prvaka, ali iako je vodio 1:0 poražen je kod Sivaspora s visokih 4:1.

"Ta prva utakmica završila je kako je završila. Dvadesetak smo minuta izgledali solidno na terenu, vodili smo, ali nakon isključenja igrača više nismo mogli parirati protivniku", rekao je Bjelica za Media servis i otkrio da su uvjeti u turskom prvaku fantastični, a da do kraja ove sezone nema nikakvog imperativa rezultata. Trenutno drže šesto mjesto u nacionalnom prvenstvu.

Za mnoge je odlazak Bjelice u Trabzonspor bilo iznenađenje jer su mislili da će po odlasku Ante Čačića s klupe Dinama uslijediti Bjeličin povratak na Maksimir, na mjesto gdje je radio sjajne stvari, a voljeli su ga iu navijači.

"Bilo je kontakta s Dinamom, no na kraju su se oni odlučili za Bišćana. Mislim da je on jako kvalitetan trener i čovjek koji je u klubovima u kojima je bio ostvarivao jako dobre rezultate i mislim da će nastaviti voditi Dinamo kako je vodio druge klubove", dodao je Bjelica i otkrio hoće li se jednoga dana vratiti u Dinamo ili u svoj Osijek.

"Uvijek kažem nikad ne reci ne. Meni je i u Osijeku i Dinamu bilo jako lijepo. Ostvarili smo stvarno vrhunske rezultate. S Dinamom sam prezimio u Europi, osvojili smo neke titule... Isto tako i u Osijeku, drugo mjesto je najveći uspjeh u povijesti kluba", podsjeća Bjelica.

Žao mu je što nije dočekao prigodu i Osijek vodio na novom stadionu, ali takav je trenerski kruh. Nikada ne znaš gdje će te nogometni put odvesti.

"Nažalost moj Osijek je u zimu imao potrebu prodaje velikog broja igrača i naravno da su rezultat toga trenutni rezultati. Momčad je ušla u fazu u kojoj je izgubila samopouzdanje, teško se dobivaju utakmice, ali još uvijek imaju realne šanse da uhvate vlak za Europu. Vjerujem da će s novim trenerom Stjepanom Tomasom to i uspjeti", misli Bjelica.

Što se Hajduka tiče, tvrdi da su se Splićani u posljednje dvije godine približili Dinamu, a posebno hvali njihove juniore koji su izgubili u finalu Uefine Lige prvaka mladih. 

"Mislim da svi u Hajduku, ali i svi u hrvatskom nogometu moraju biti ponosni na uspjeh Hajdukovih juniora. Čestitam im na tome. Za Hajduk bi bilo važno da mnogi od tih mladića zaigraju za prvu momčad i eventualno pomognu Hajduku u borbi za naslov prvaka", misli Bjelica.

Za sam kraj 51-godišnji je trener pohvalio rad Zlatka Dalića i Vatrenih, a odgovorio je i na pitanje bi li volio jednoga dana preuzeti hrvatsku reprezentaciju?

"Rezultat koji je postigao Zlatko, njegovi igrači i njegov stručni stožer pa i svi ljudi u Savezu je veličanstven. Na tome mu treba čestitati i treba mu dati maksimalno povjerenje u akcijama koje dolaze. Hoću li ja u jednom trenutku kandidat za reprezentaciju to će vrijeme pokazati. Svakom hrvatskom treneru to bi bila velika čast pa i meni", zaključio je razgovor za Media servis Nenad Bjelica.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam