Menu

Vatreni svladali Armeniju i plasirali se na EURO! Istaknuto

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Njemačkoj. Vatreni su u posljednjoj utakmici imali sve u svojim rukama, a minimalna pobjeda od 1-0 nad Armenijom bila je dovoljna za slavlje na Maksimiru.

Hrvatska je dominirala tijekom cijele utakmice, no do prve prave šanse došli su Armenci. Kamo Hovhannisyan se sjurio prema golu Dominika Livakovića koji nas je odličnom obranom spasio od zaostatka. Trenutak odluke zbio se pred sam kraj prvog poluvremena kada je Borna Sosa u šesnaestercu pronašao Antu Budimira koji glavom zabija za 1-0.

Olakšalo je to posao Vatrenima u nastavku, kontrolirali su utakmicu, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Dodajmo i da su u drugoj utakmici naše skupine Wales i Turska remizirali rezultatom 1-1. Rano je poveo Wales, već u 7. minuti, a Turci su izjednačili u 70. minuti susreta iz najstrože kazne.

Turska je tako kvalifikacijski ciklus zaključila na prvom mjestu sa 17 bodova, Hrvatska je druga s bodom manje, Wales je treći s 12 bodova, Armenija četvrta s 8, a Latvija je posljednjeplasirana s 3 boda.

Ždrijeb za skupine Europskog prvenstva je na rasporedu 2. prosinca.

Zadnja promjenaČetvrtak, 22. veljače, 2024. - 12:42
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam