Menu

Bukojević-Flegar za MS: Nadamo se skoroj obnovi Lisinskog

​ZAGREB - Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ove će godine proslaviti 50. obljetnicu rada. Ciklus Lisinski subotom je u tijeku, a ljubitelje klasične glazbe u ovoj sezoni čeka bogat glazbeni program. Na daske Vatroslava Lisinskog ove će sezone ponovo stati neke od najvećih zvijezda klasične glazbe danaašnjice, a tim je povodom u Intervjuu Media servisa gostovala v.d. ravnatelja Dvorane Kristina Bukojević-Flegar. Sve o programu, ali i obnovi Lisinskog kojoj se uskoro nadaju i koju očekuju, ispričala je Inki Večerini Perušić.
Nakon godina obnašanja dužnosti pomoćnice ravnatelja, nakon smjene Dražena Siriščevića, razriješenog zbog sumnji na nepravilnosti u radu, Bukojević Flegar prije tri mjeseca preuzela je funkciju v.d. ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. U intervjuu Media servisa rekla je kako je veoma izazovno raditi na toj poziciji.

"Apsolutno je izazovno. Ja sam 12 godina u Dvorani Lisinski, ali ova pozicija je stvarno sveobuhvatna i svakako predstavlja izazov, evo već 3. mjesec. Ali radimo kontinuirano i radimo na tome da nikome ništa ne fali i da se ne primijeti da je do bilo kakve promjene došlo.

"Najbitnije je raditi na programu, kaže, ali uz to veoma je važno da se dotrajala oprema u zgradi Vatroslava Lisinskog što prije zamijeni novom te da se zgrada uredi. Sve njihove snage usmjerene su na to da, uz koncertni program u novoj sezoni, što prije ispune uvjete za obnovu, napominje Bukojević-Flegar.

"Dvorana već godinama vapi za boljim održavanjem i većom brigu za zgradu, a ne samo za onim čime smo mi zapravo najviše radili, prekrasan program pružali našim posjetiteljima. Ali zgrada je nažalost patila, kao i njena oprema."

"Projekt se izrađuje, sve pretpostavke i zakonske regulative moraju biti ispunjene," dodaje.Kada se pronađe financiranje i dogovori početak radova za koje se, kaže Bukojević-Flegar, predviđa rok obnove od godinu do godinu i pol, postava Dvorane Lisinski morat će se snaći u nepredvidivim uvjetima.

"Nadam se da ćemo ih uspjet do tada dobro osmisliti i naći alternativne prostore po kvartovima, gdje bismo mogli svoje snage dati na raspolaganje drugim ustanovama."

Ova sezona važna je za Lisinski, koji ove godine slavi 50. obljetnicu. Svečanost povodom rođendana još uvijek je iznenađenje, napominje Bukojević-Flegar, ali zato je poznat program Ciklusa Lisinski subotom. Ciklus koncerata najvećih umjetnika svjetskih pozornica, kako najavljuju, otvorit će program pod nazivom Opera bez riječi.

"Riječ je o 15 koncerata. Stvarno jedan predivan presjek svega najboljeg što je do sada bilo u Dvorani, ansambala koji su već nastupali. Otvaramo sa suradnjom koja je već godinama uspješna suradnja - Orkestar HRT-a, s njihovim šefom dirigentom Pascalom Ropheom. I suita iz opere Peleas i Melisanda Claudea Debussyja."

Ljubitelje klasične glazbe očekuje bogat glazbeni program sve do svibnja 2024. Evo što će se još moći čuti u Lisinskom.

"Cijeli niz orkestara koji gostuju: Drezdenska filharmonija, Bečki simfoničari, Slovačka filharmonija, Slovenska filharmonija. Imamo po prvi put NDR Elbphilharmonie iz Hamburga. Poznati su po prekrasnoj modernoj zgradi. Oni dovode Joshuu Bella, solista koji je zagrebačkoj publici jako drag i poznat i svaki put se vesele njegovom nastupu."

Cjelovit program koji ljubitelje klasične glazbe i dobrih koncerata očekuje u ciklusu Lisinski subotom, možete pronaći na internetskim stranicama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam