Menu

Hrvatske destinacije briljirale na ITB sajmu u Berlinu

BERLIN - Hrvatske destinacije postigle su izniman uspjeh na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu. Park prirode Telašćica nagrađen je srebrnim Green Destinations priznanjem, dok su Turistička zajednica Zagrebačke županije i klaster Lika Destination dobili brončano priznanje Green Destinationsa. Našim destinacijama priznanja je dodijelio Green Destinations, organizacija koja unaprjeđuje i valorizira održivost destinacija i pružatelja usluga u turizmu te ima najsveobuhvatniji operativni alat za održivo upravljanje u turizmu.

Na dodjeli prestižnih Green Destinations priznanja među laureatima bile su čak tri destinacije iz Hrvatske. Nova Green Destinations priznanja potvrđuju našu zemlju kao jednu od vodećih destinacija održivog turizma kako u Europi, tako i u svijetu. Ovime su prepoznati i nagrađeni trud i predanost tri destinacije, ali i pružatelja usluga u turizmu unutar tih destinacija, koji sinergijski djeluju u održivom upravljanju turizmom, promociji odgovornog i održivog turizma te očuvanju prirodnih ljepota, kulturnog nasljeđa, društvenog i ekonomskog blagostanja.

Tako je Villa Nai 3.3 s Dugog otoka postala prvi hotel unutar Leading Hotels of the World organizacije s Good Travel Seal certifikatom. “Green Destinations priznanja koja su dodijeljena Parku prirode Telašćica, Turističkoj zajednici Zagrebačke županije i klasteru Lika Destination dokaz su da je Hrvatska na pravom putu u održivom upravljanju turizmom. Ponosni smo na naše destinacije koje su pokazale da mogu biti primjer izvrsnosti u turizmu u svijetu i nadamo se da će njihov put slijediti i druge destinacije u Hrvatskoj i regiji.”, poručila je Katarina Miličević, direktorica tvrtke Tourism Lab, koja je službeni zastupnik Green Destinationsa.

Metodologija i propisani standardi za uspješan proces certificiranja prema Green Destinations modelu iznimno su zahtjevni. Radi se o najsveobuhvatnijem procesu certificiranja održivosti u turizmu u svijetu, koji obuhvaća četiri komponente održivog razvoja - društvenu, okolišnu, ekonomsku i kulturnu.

Osim što je priznanje vrlo zahtjevno dobiti, isto je potrebno i ponovno potvrditi. Stoga sve nagrađene turističke destinacije nakon dvije godine očekuje novi evaluacijski proces. Uz program certificiranja turističkih destinacija, Green Destinations provodi program certificiranja pružatelja usluga u turizmu. Green Destinations programi za destinacije i pružatelje usluga u turizmu imaju snažnu podršku Ujedinjenih naroda i Globalnog vijeća za održivi turizam te su najpoznatiji destinacijski certifikat na globalnoj razini.

Green Destinations je organizacija koja unaprjeđuje održivi razvoj turističkih destinacija i pružatelja usluga u turizmu te promovira njihovu prepoznatljivost u svijetu.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam